הסטודנטים והסטודנטיות במחלקה לאמנות רב תחומית במכללת שנקר שלחו היום (ראשון) מכתב להנהלה ובו איימו להשבית את הלימודים החל מה-19 בדצמבר. זאת, בשל כשלים חמורים במבנה בו לומדים מאות סטודנטים. לדבריהם, קיים אסבסט חשוף וליקויי חשמל בבניין והנושא לא מטופל כראוי: "אנו חשופים לסכנה בריאותית אמיתית על בסיס יומי. לא נשתוק עוד, לא נשב בחיבוק ידיים".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הפנייה נעשתה על ידי סטודנטיות במחלקה בגיבוי אגודת הסטודנטים ובה נכתב: "בקומה השלישית יש גג אסבסט חשוף שמסכן את בריאותנו כבר תקופה ממושכת". במכתב נטען כי היו הבטחות רבות לתיקון הגג ולכך שהאסבסט יפסיק להוות סכנה, אך הבעיה לא נפתרה. 

"היו ניסיונות מועטים לתיקון, אך אנו עדיין חשופים לחומר המסוכן, לפטרת בקירות ולאילתורי חשמל", מסרו. "נזכיר כי רק בשישי האחרון נספו שני ילדים בשרפה כתוצאה מקצר חשמלי בדירה בה ככל הנראה התבצעו אילתורים כאלה".

הליקויים במכללת שנקר
"אנחנו חשופים לאילתורי חשמל"

במכתב הייתה גם פנייה ישירה לנשיאת שנקר ולמנכ"ל המכללה ושאלו: "פרופ' יולי תמיר, האם היית מוכנה לשבת במשרד מלא בעובש ופטריות שחורות ולנשום כך יום יום? עו"ד דרור קווה, האם היית נותן לילדייך לשהות בתנאים מסכני חיים?".

"החורף קרב ואיתו הסכנה מתעצמת", הוסיפו. "התיקונים שבוצעו אינם אפקטיביים והסכנה ממשית. אנחנו מרגישים שמפקירים את הבריאות שלנו. אנחנו מפחדים ודורשים פתרון מיידי".

הליקויים במכללת שנקר
מוחים על הליקויים בשנקר: "דורשים פתרון מיידי"

יו"ר אגודת הסטודנטים בשנקר, תום פסח, מסר: "אנחנו מכירים את הבעיות ומציפים אותן במשך תקופה ארוכה מול הנהלת שנקר ועיריית רמת גן. בקיץ האחרון קיימנו מחאה שבעקבותיה התקבלה החלטה שהמבנה יעבור שיפוץ מקיף - והמחלקה תעבור למבנה חלופי עד לסיומו. האגודה דרשה מההנהלה כי המעבר יקרה כבר השנה, אך במקום זאת הוחלט לבצע פעולות מניעתיות שלא החזיקו מים. אנו מגבים את הסטודנטים והסטודנטיות במחלקה לאומנות רב תחומית ודורשים למצוא פתרון מיידי בתצורת מבנה חלופי, ולא להמשיך לייצר פתרונות שלא נותנים מענה".

מהנהלת שנקר נמסר בתגובה: "בשנה הבאה בניין עלית יעבור שיפוץ מקיף בשיתוף ובביצוע עירית רמת גן (הבעלים של הבניין). בית הספר לאמנות רב-תחומית יעבור בתקופת השיפוץ למבנה זמני. במהלך הקיץ האחרון, עירית רמת גן ביצעה איטום של הגג. לאחר האיטום נותרו מספר סוגיות הנמצאות בטיפול מנהל בטיחות ואיכות סביבה של שנקר, המלווה את התהליך במטרה להבטיח שעד לשיפוץ המקיף תנאי התברואה יהיו תקינים בהתאם לנדרש".