הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (שלישי) נתוני סקר שבחן את הוצאות משקי הבית ב-16 הערים הגדולות בישראל בשנת 2018. הסקר בחן את ההכנסות וההוצאות הכספיות למשק בית, תנאי דיור ובעלות על מוצרים כמו: טלפונים ניידים, מכשירי חשמל ורכבים. במסגרת הסקר התגלו פערים משמעותיים בין הערים בתחומים השונים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מתוך הסקר עובדו נתונים של 4,274 משקי בית מהערים: ירושלים, תל אביב-יפו, חיפה, ראשון לציון, אשדוד, פתח תקווה, באר שבע, נתניה, רמת גן, חולון, בת ים, בני ברק, אשקלון, בית שמש, רחובות וכפר סבא. הסקר המלא כלל 247 יישובים מרחבי הארץ ואחוזי ההשבה עליו עמדו על 74 אחוזים.

לפי הסקר, ההכנסה הכספית למשק בית בישראל עמדה על 17,276 ש"ח בממוצע וההוצאה הכספית עמדה על 13,324 ש"ח (נטו). מבין הערים שנבחנו, ההכנסה הכספית הגבוהה ביותר נמצאה בכפר סבא (21,132 ש"ח) והנמוכה ביותר נמצאה בבת ים (12,481 ש"ח). לעומת זאת, ההוצאה הכספית הגבוהה ביותר נמצאה בתל אביב-יפו (15,675 ש"ח), והנמוכה ביותר נמצאה באשדוד (8,836 ש"ח). סך הכל, בחישוב לנפש, ההכנסה הכספית וההוצאה הכספית בתל אביב-יפו היו הגבוהות ביותר מבין הערים.

מהי ההוצאה הגדולה ביותר בקרב משקי הבית?

בזמן שבערים רמת גן, חולון, בת ים וכפר סבא 80% ויותר מההכנסה מקורה בעבודה, כרבע מההכנסה בבני ברק מקורה בקצבאות ובתמיכות - מה שמהווה יותר מפי שניים מהממוצע הארצי.

על פי הסקר, באותה שנה ההוצאה הכוללת בקרב סך משקי הבית לחודש הייתה 16,475 ש"ח. גם במקרה הזה תל אביב נמצאת בדירוג הגבוהה ביותר, יחד עם כפר סבא, שם נמצאו ההוצאות הגבוהות ביותר. ההוצאה הגדולה ביותר בקרב משקי הבית הייתה על דיור (24.8%), כשאחוז ההוצאה הגבוה ביותר נמצא באשדוד והנמוך ביותר בחיפה.

ממוצע, הוצאות, כספיות, חודש, בית, ישראל, ערים (אינפוגרפיקה: החדשות12)
ממוצע ההוצאות הכספיות החודשי למשל בית בישראל | אינפוגרפיקה: החדשות12

בגזרת הדיור, ברמת גן ובתל אביב-יפו כמחצית ממשקי הבית גרים בדירות שכורות. לעומת זאת, בראשון לציון ובבית שמש נמצא האחוז הגבוה ביותר של אלה המתגוררים בדירות בבעלותם (כ-76%). צפיפות הדיור הממוצעת ברוב הערים הגדולות היא פחות מנפש לחדר, למעט בערים בני ברק, ירושלים ובית שמש, שבהן צפיפות הדיור עומדת על יותר מנפש אחת לחדר.

באיזו עיר נמצא שכר הדירה הנמוך ביותר?

גם בגזרת שכר הדירה, באופן לא מפתיע, תל אביב התגלתה כיקרה ביותר: שכר הדירה הממוצע לחודש בעיר עומד על 4,964 ש"ח (לדירה בת 2.6 חדרים בממוצע). באשקלון נמצא שכר הדירה הנמוך ביותר, שעומד על 1,980 ש"ח (על דירה בת 2.7 חדרים בממוצע).

בכפר סבא נמצאו שיעורי הבעלות הגבוהים ביותר על מחשב ביתי ועל מינוי לאינטרנט ובתל אביב-יפו נמצא שיעור הבעלות הגבוה ביותר על אופניים חשמליים: 15.1% לעומת 5.7% בממוצע הארצי. בראשון לציון נמצאו אחוזי הבעלות הגבוהים ביותר על טלוויזיה אחת לפחות ובבת ים ובכפר סבא נמצא כי אחוז הבעלות הגבוה על טלפון סלולרי אחד לפחות עומד על 100%.

בגזרת הרכבים, בראשון לציון שיעור הבעלות על מכונית אחת לפחות הוא הגבוה ביותר ועומד על 87.4%, לעומת בני ברק, שם השיעור הוא הנמוך ביותר ועומד על 33.5%.