בעקבות ריבוי הדיווחים אודות אלימות מינית ברחבי הארץ לאחרונה, יש מישהי שלא מוכנה יותר לשבת בחיבוק ידיים ולפעול נגד התופעה באופן ממוסד ומאורגן. בפוסט שפרסמה היום (שני) ברשת, יעל שרר, המוכרת בהובלת היוזמה החברתית "אחת מתוך אחת" נגד הטרדות מיניות, הכריזה על הקמת לובי שיתמקד במאבק בתופעה המתרחבת. שרר מבקשת את עזרת הציבור במימון לטובת הקמת הארגון ומעוניינת להוביל שינוי מערכתי בישראל: "בחירות לפנינו וזה הזמן לפעול! הצטרפו, הפיצו, ספרו לחברים, לא נרפה ולא נתייאש - מקימים ומקימות לובי למלחמה באלימות מינית!".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

 "נמאס לי. נמאס לי ממש", כתבה שרר בפייסבוק. "כל פעם שאני רואה כתבה בעיתון על אונס של קטינה, מין קבוצתי עם ילדה, הפצת סרטונים בטלגרם, תשובות מעליבות של שוטרים, פסיכיאטרים שלא אכפת להם ושופטים מאשימים, אני פשוט מתמלאת בזעם - זה בלתי נסבל".

"נפגעות ונפגעים מופקרים ונאלצים להתמודד עם מערכת מפלה"

"אני לא יכולה לסבול יותר את העובדה שהשטח בוער והציבור זועק לעזרה", היא הדגישה בכעס. "המדינה עושה כל כך מעט, מתקצבת ברמת האפס, מוציאה לפועל תוכניות מיושנות בגישה משנת תרפפ"ו, יאללה די! די עם זה! תתקדמו".

שרר שיתפה כיצד עברה פגיעה מינית על ידי אביה כשהייתה ילדה, ותיארה את האופן שבו טופלה על ידי רשויות הרווחה ומערכת המשפט במשך 15 שנים, עד שאביה הורשע ונשפט למאסר. בנוסף היא טענה כי הרשויות פועלות באטימות וללא שינוי כלל באופן פעילותם לאורך השנים: "עדיין נפגעות ונפגעים נמצאים במצב שבו אני הייתי - מופקרים, ללא תמיכה וללא עורף, נאלצים להתמודד עם מערכת מפלה, פוגעת ומתעלמת, משפחה שתומכת בפוגעים וחברה שמאשימה ומקרבנת".

"המאבק באלימות מינית זה המאבק של כולנו"

"חייבים לתקן את המערכת", היא טענה בתוקף. "הדבר הבא הוא שינוי אמיתי, שורשי, חוקי, שינוי ממשלתי וארצי - שינוי יסודי של המדינה הזאת ואיך היא מתנהגת מול פגיעה מינית. מה היא עושה כדי להעניש את הפוגעים, למנוע מהם לפגוע שוב ולהרחיק אותם מהנפגעים. איך משקמים נשים וגברים, ילדות וילדים מהפגיעה, איך מחזירים מהתופת, מביאים הכרה, ריפוי וצדק. המדינה היום יודעת לתת חמלה לפוגעים וענישה לנפגעות ולנפגעים, במקום להיפך". 

שרר הסבירה כי פעילותה החברתית הענפה, בשש השנים האחרונות, התאפשרה בזכות כספי הפיצויים שקיבלה מאביה, אבל לטענתה כדי להרחיב את הפעילות לטובת הקמת הלובי היא צריכה את התמיכה הכלכלית מצד הציבור. "המאבק באלימות מינית אינו מאבק פרטי שלי - זה המאבק של כולנו", היא הסבירה.

"נגן על הציבור מעברייני המין שמעולם לא שילמו על מעשיהם" 

"אנחנו חייבים וחייבות לובי בכנסת. לגייס לטובתנו את הח"כים, את השרים, להגיד מה הצרכים שלנו, הנפגעים והנפגעות ומה אנחנו רוצים באמת, מה שירפא. מה הצרכים שלנו כהורים, מה ומי יגן על הילדים והילדות שלנו. אי אפשר לשבת בשקט ולתת לדברים לקרות מעצמם - כי הם לא ייקרו". 

לדבריה הקמת הלובי יאפשר גישה ישירה למוקדי הכוח וההשפעה של המדינה, שבזכותה ניתן יהיה לדרוש שינוי מערכתי ושורשי בסוגיה. "כדי לעשות זאת, אגייס פעילות ופעילים נוספים, נרחיב את תחומי העיסוק, נכתוב ונקדם חקיקה בכנסת", היא הסבירה. "נפעל כדי להעביר את התקציבים למערכי הטיפול והשיקום לנפגעות ונפגעים, נפעל מול משרדי הממשלה השונים כדי להגן על הציבור מעברייני המין שמעולם לא שילמו על מעשיהם". 

לתמיכה בהקמת הלובי הציבורי נגד אלימות מינית: http://bit.ly/2LSoQCd