נהג אוטובוס ציבורי שהוריד את מבטו מהכביש במהלך נסיעה בשבוע שעבר, איבד שליטה על כלי הרכב והתנגש בעוצמה באוטובוס נוסעים נוסף שעמד בתחנה ברחוב המגיד ממעזריטש בביתר עילית. כתוצאה מההתנגשות 9 בני אדם נפצעו באורח קל עד קשה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בתיעוד ממצלמות הדרך של האוטובוס הפוגע שהגיע היום (ראשון) לידי החדשות 12 Online, ניתן לראות את נהג האוטובוס מתעסק עם אוזניות של טלפון נייד וכתוצאה מכך - מאבד ריכוז ומתחיל לסטות מהדרך. בהמשך, ניתן לראות את האוטובוס חולף על פני רכב הסעות והולכי רגל וכמעט פוגע בהם, עד שלבסוף הוא מתנגש בעוצמה רבה באוטובוס נוסעים נוסף שעמד באותה העת בתחנה. 

התאונה אירעה ביום חמישי שעבר, כשבשעה 15:11 התקבל במוקד 101 של מד"א במרחב ירושלים דיווח על תאונת דרכים בין שני אוטובוסים בביתר עילית. צוותי מד"א שהוזעקו למקום העניקו טיפול רפואי ראשוני ל-9 פצועים, בהם: נערה בת 15 במצב קשה עם חבלת ראש, צעיר בן 19 במצב בינוני עם חבלות בחזה ובבטן ו-7 פצועים קל. כלל הפצועים פונו לבתי החולים הדסה עין כרם ושערי צדק בירושלים. 

ישראל גנון, יו"ר ארגון נהגי האוטובוסים בישראל מבית ההסתדרות הלאומית המייצג את רוב נהגי האוטובוסים במדינה, מסר בתגובה: "סרטונים אלה מעידים שוב עד כמה חשוב לתת השתלמויות מקצועיות לנהגים בנושא היסחי הדעת בזמן נהיגה. ארגון נהגי האוטובוסים בישראל יחד עם ההסתדרות הלאומית החל לפתח אימון לנהגים הנעשה על ידי סימולטור כדי לאפשר להם לדעת איך לנהוג במצבי קיצון".

"על כלל הנהגים לשמור ולכבד את החוק אך במידה והייתה ניתנת להם הכשרה ראויה כפי שהוצע זה מכבר על ידי ארגון הנהגים, תאונה זו הייתה נמנעת לחלוטין", הוסיף גנון. "נס גדול שתאונה זו לא נהפכה לקטלנית. על שר התחבורה הבא לאמץ לאלתר את מסקנות דו"ח ארגון הנהגים בנושא ובכך למנוע את התאונות הבאות". 

לדברי מנכ״לית הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, עו"ד רחלי טבת ויזל: "היסחי דעת בנהיגה כתוצאה מהתעסקות בנייד מעלות פי 10 את הסיכוי למעורבות בתאונת דרכים חמורה. בזמן שאנחנו נוגעים בנייד בנהיגה, אנחנו לא מרוכזים בנהיגה ויכולת התגובה שלנו פוחתת בצורה משמעותית. על נהגי אוטובוס ומשאיות כמי שמובילים עשרות נוסעים ביום או מובילים משא בכבישי ישראל, מוטלת אחריות גדולה אף יותר לנסיעה בטוחה ללא מסיחי דעת ובראשם הטלפון הנייד. אני משוכנעת כי לשימוש בטלפונים הניידים בעת נהיגה, תרומה משמעותית למגמת העלייה המטרידה במספר ההרוגים בדרכים".