שגריר ישראל בפנמה, רדא מנצור, עורר אתמול סערה לאחר שהתלונן על יחס משפיל כלפיו וכלפי משפחתו במהלך הבידוק הביטחוני בנתב"ג. בעקבות הטענות, זכה היום (ראשון) השגריר לשיחות מראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין - שהביעו את הערכתם רבה למנצור ולבני העדה הדרוזית.

בשיחתו עם השגריר הביע נתניהו הערכה עמוקה על הדרך שבה הוא מייצג את מדינת ישראל בפנמה. "בני העדה הדרוזית יקרים לליבנו", הוסיף ראש הממשלה. "נמשיך לפעול בכל דרך כדי לחזק את ברית האחים עמם".

נשיא המדינה ראובן ריבלין שוחח גם הוא עם השגריר ואמר: "היה לי חשוב לדבר איתך לאחר סערת הרגשות שעברה עלייך", אמר הנשיא לשגריר. "קראתי את הדברים שכתבת, ואי אפשר להישאר אדיש אליהם".

״אני לא רוצה להכנס לפירוט ההתרחשות, ואני מבין שכל הגורמים הרלוונטיים עמלים על חקירת הנושא", הוסיף ריבלין. "עם זאת, מה שחשוב הוא מה שאתה מרגיש, ואם אתה חשת פגוע כל כך אז אנחנו צריכים לתת לכך את הדעת״.

_OBJ

עוד אמר הנשיא: "חשוב לי שתדע שעבודתך הדיפלומטית ארוכת השנים מוערכת וחשובה עבורנו כמדינה ואני סמוך ובטוח שתמשיך ותתקדם במעלה הדרך. הברית ביננו ובין העדה הדרוזית היא ברית חיים ולא ברית דמים. אנחנו צריכים לוודא שאנחנו ראויים לה יום יום, שעה שעה, ולא רק בתקופות משבר ולחימה".

גם שר החוץ ישראל כ״ץ שוחח היום עם מנצור, הודה לו על שירותו המסור למען המדינה והביע צער על המקרה. ״אני מחבק אותך ואת משפחתך ואת כל בני העדה הדרוזית", אמר שר החוץ. "אפעל כדי לוודא שמקרים כאלה לא ישנו. השותפות האיתנה שלנו לחיזוק הארץ תמשיך ותתעצם״. בתום השיחה סיכמו השניים להיפגש בקרוב.

"חשבתי לעצמי: נתב"ג תלכו לעזאזל"

אתמול פרסם מנצור פוסט נוקב על הבידוק בנתב"ג וטען ליחס משפיל. ברשות שדות התעופה מיהרו להתנער מההאשמות ולגבות את העובדת - בתגובה שגררה ביקורת רבה.

בפוסט שפרסם מנצור כתב: "מחסום הכניסה לנתב"ג. המאבטחת: מאיפה אתם מגיעים? נהג ההסעה: מעוספייה. מאבטחת: תראה לי תעודה מזהה. נהג מציג תעודה. המאבחת סוקרת במבטים ארוכים את כולנו אחד אחד. מתעכבת על פני הבת הקטנה שלי ומסכמת: טוב אתה יכול להמשיך".

השגריr הוסיף כי בתו אמרה לו: "זה כל כך מרגיז איך היא דיברה אליך בזמן שאתה כל הזמן ענית לה בנימוס. אני חושב לעצמי במטוס באמצע הלילה: נתב"ג תלכו לעזאזל. שלושים שנה של השפלה ועוד לא סיימתם. פעם הייתם מפרקים אותנו בטרמינל, היום התקדמנו ואנו חשודים רק במחסום הכניסה. אגב, עוספייה היא לא כפר בשטחים אלא מקומו של בית הקברות המרכזי לחללי צה"ל הדרוזים".

רשות שדות התעופה: המאבטחת עשתה את עבודתה

ברשות שדות התעופה מסרו בתגובה לטענות: "הבידוק הביטחוני בנתב"ג הינו ללא הבדל דת, גזע או מין ובאופן שוויוני. כשאתה פוגש למעלה מ-25 מיליון נוסעים בשנה יש מי שיבחר להיפגע ממפגש עם מאבטחת שעושה עבודתה. עוד בטרם בוצע תחקיר ומקריאת הפוסט אין פסול בעבודת הסורקת".

דובר רשות שדות התעופה הוסיף: "גם מיטב חברי כמו חברייך ובני משפחתנו קבורים בבתי קברות צבאיים. אני מציע לכבוד השגריר שיגיד לבת שלו בפעם הבאה שהסורקת עושה הכל כדי להגן עליה ועל המדינה". הערות אלו זכו לביקורת רבה ברשתות החברתיות ואף מצד אנשי ציבור.

ממשרד החוץ נמסר הבוקר: "המקרה ייבחן. אנחנו מאמינים שהמפגש המתרחש בנקודות הכניסה והיציאה מהארץ, בין אזרחים ומבקרים בישראל לבין משרתי הציבור, כולל אלה האמונים על נושא הביטחון, צריך להעשות במקצועיות ובה בעת להיעשות מתוך תפיסה של שירותיות ולהתקיים מתוך כבוד הדדי".