שני ישראלים נדבקו בנגיף הזיקה כשהיו בתאילנד
עיריית תל אביב ומועצה מקומית בשרון קיבלו התרעה והנחיה לבצע פעולות ניטור והדברה בשטחן - בעקבות מקרה הידבקות של תושביהן בנגיף הזיקה. מתחילת השנה 8 ישראלים נדבקו במחלה - כולם כאשר שהו בחו"ל. במשרד להגנת הסביבה יעקבו אחר הפעולות הנדרשות


שני בני אדם, האחד תושב תל אביב והשני תושב השרון, נדבקו בנגיף הזיקה במהלך שהותם בתאילנד. בהודעה משותפת שנמסרה היום (חמישי) מטעם משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה נכתב כי הרשויות המקומיות הונחו לבצע את הפעולות הנדרשות כדי למנוע הידבקות במחלה.
שני החולים הישראלים אובחנו בארץ לאחר חזרתם וקיבלו הנחיות ספציפיות לגבי ההתנהלות בנוגע לנגיף. כמו כן, מנתוני משרד הבריאות עלה כי מתחילת שנת 2019 זוהו שמונה חולי זיקה בישראל - אשר כולם נדבקו בנגיף מחוץ לתחומי הארץ. בנוסף הודגש כי עד היום לא התגלתה בישראל העברה מקומית של הנגיף.
בשל המקרה האחרון, המשרד להגנת הסביבה התריע את עיריית תל אביב ומועצה מקומית באזור השרון, והנחה אותן לבצע את פעולות ההדברה והניטור הנדרשות לצורך מניעת הדבקה במחלה. כמו כן, נמסר כי המשרד יעקוב אחר הפעולות הנדרשות על ידי הרשויות המקומיות.
בישראל נפוץ יתוש הטיגריס האסיאתי שעלול להעביר מחלות
בתוך כך, משרד הבריאות מעוניין להביא לתשומת הלב של נשים בהיריון, ואלו המתכננות להיכנס להריון, שעל אף הירידה בתחלואה מנגיף הזיקה בעולם - עדיין קיימת העברה פעילה של נגיף הזיקה במדינות רבות.
במשרד הבריאות הסבירו כי בישראל נפוץ יתוש הטיגריס האסיאתי, הגורם למטרדי עקיצות קשים, ועלול גם להעביר מחלות - לרבות נגיף הזיקה. היתוש הזה פעיל בשעות היום, ובעיקר בשעות הפחות חמות ביממה. על מנת למנוע התפתחות יתושים, יש לחפש ולייבש גופי מים קטנים סביב אזורי המגורים, כולל תחתיות עציצים ואגרטלים, ובאזורים עם יתושים רצוי להתמגן מפני עקיצות - גם בשעות היום - כדי למנוע העברת מחלות.