פרסום ראשון: איך תיראה התחבורה ליד הבית שלך בעוד 20 שנה? זו כבר לא סתם תהייה: משרד התחבורה משיק היום (רביעי) לראשונה מערכת מידע מהפכנית, המציגה לציבור הרחב את כל המידע התחבורתי בישראל על גבי מפה אינטראקטיבית ייחודית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המערכת החדשה, שפותחה במשרד התחבורה בשיתוף המרכז למיפוי ישראל (מפ"י) ונמצאת בשלבי הרצה, כוללת את כל תשתיות התחבורה בישראל, בהווה ובעתיד: כבישים ומנהרות, קווי רכבת קלה וכבדה, מטרו ומערכות הסעת המונים המתוכננים בכל רחבי הארץ עד 2040.

המפה האינטראקטיבית מציגה, בין השאר, את כל תדירויות האוטובוסים ותחנות ההסעה בישראל; חניוני "חנה וסע" הקיימים והעתידיים; פרויקט מהיר לעיר ונתיבי העדפה לתחבורה הציבורית (נת"צים) נוספים ברחבי הארץ; רשת הנתיבים המהירים המתכוננת;  נתיבים רבי תפוסה (נר"תים); ושבילי אופניים קיימים ומתוכננים. עוד ניתן לראות גם רחובות וכבישים "אדומים"; ספירות תנועה וספירות נוסעים בתחנות הרכבת; צפיפות אוכלוסייה במגורים ובמקומות עבודה; נתונים דמוגרפיים; ומוסדות ציבור קיימים. 

המערכת החדשה, המכונה "חצב", מאפשרת לתכנן את התחבורה בישראל בצורה חכמה ויעילה יותר, ומסייעת לתהליכי תיקצוב וביצוע של פרויקטים בתחום התחבורה. המערכת מאפשרת לצפות ולתחקר את תכניות משרד התחבורה ומינהל תכנון ופיתוח תשתיות, על גבי מפת כבישים או תצלום אויר.

מנהל אגף בכיר לתכנון תחבורתי במשרד התחבורה, שי קדם, המוביל את הפרויקט, ציין כי המערכת החדשה תסייע לציבור הרחב בעת בחירת אזור המגורים או העבודה, ותאפשר ללמוד ולעקוב מקרוב אחר התכניות התחבורתיות המתוכננות בסביבתו.

שי קדם, מנהל אגף בכיר לתכנון תחבורתי במשרד התחבורה (צילום: דוברות משרד התחבורה)
שי קדם, משרד התחבורה | צילום: דוברות משרד התחבורה

"השקת המערכת היא המשך ישיר לשיפור התכנון התחבורתי בישראל, תוך מתן דגש על תכנון ארוך טווח, ושילוביות בין כל אמצעי התחבורה השונים", הוסיף קדם. "מצד אחד, המתכננים יכולים לראות בבירור את כל הפרויקטים המתוכננים והמקודמים באזור מסוים, ומצד שני, אזרחי ישראל, יכולים לקבל באופן ישיר ובלחיצת כפתור את כל המידע התחבורתי המעניין אותם, ליד ביתם או בכל מקום אחר בארץ".

לצפייה במערכת, לחצו כאן