שלוש שנים היה סגור "הר הבית" לאוהדי הקבוצות מתל אביב. "המקדש", כפי שמכנים אותו אוהדי הפועל עבר בשנים האחרונות שיפוץ בעלות של כ-500 מיליון שקלים ומספר המושבים עלה מ-14 אלף ל-29 אלף. ובשבוע הבא, אחרי שנים של נדודים, יחזרו אוהדי הקבוצות הביתה – לבלומפילד.

"אני בהלם, אני לא מאמין", אומר ליאור משה, אוהד ותיק של מכבי תל אביב. "אני מתרגש כמו לפני החתונה שלי, זה מעביר בי צמרמורת". הוא לא מתאפק ומבקש ללכת למקום השמור שלו מזה שנים.

אצטדיון בלומפילד המחודש  (צילום: החדשות , אלדד עובדיה)
מכינים את הדשא לקראת בלומפילד | צילום: החדשות , אלדד עובדיה

גם אריק איינשטיין ישב באצטדיון הזה במשך השנים, תחילה מתחת לגג בשער 3 ואז עבר לשער 13, הדליל והריק מאוהדים.

מיתולוגיה של אצטדיון נבנית מרגעים קטנים של פער בדור, אולי פעם בחיים של אוהד כדורגל. דוגמא לכך ניתן למצוא באמצע שנות ה-70, אז שיחקו הפועל תל אביב ובית"ר ירושלים בגביע המדינה. כוכב הפועל, רוני קלדרון הצליח לעבור את כל הגנת בית"ר, לעבור את השוער ואז ירד מהיציע חייל עם נשק ואיים עליו. קלדרון עבר גם אותו וכבש שער. מיותר לציין שהמשחק הופסק אחרי התקרית החריגה.

רון חולדאי באצטדיון בלומפילד המחודש (צילום: החדשות , אלדד עובדיה)
רון חולדאי צופה על בלומפילד | צילום: החדשות , אלדד עובדיה

האצטדיון המיתולוגי נקרא על שם האחים ברנרד ולואיס בלומפילד שהתעשרו מחיפושי נפט בקנדה. הם תרמו 750 אלף לבנייתו, בשנת 1960 זה הספיק. "פעם באתי לבעוט את בעיטת הפתיחה במשחק של הפועל", אמר הארי, בנו של ברנרד. "הגעתי עם עניבה צהובה רמזו לי בעדינות להעיף אותה".

אחת מהביקורות הקשות ביותר על האצטדיון החדש הוא היעדר הגג שיכסה את כל היציעים ויגן על הקהל מפני הגשם ומפני השמש הקופחת. "אני מאוד זהיר בכסף ציבורי", אומר ראש העירייה, רון חולדאי. "רוב הימים במדינה אין גשם ובמזג האוויר שלנו אפשר להמשיך לשחק".

עמית אשטיבקר, אוהד שרוף של הפועל תל אביב לקח את זה צעד אחד קדימה וקרא לבת שלו על שם האצטדיון: "אשתי רצתה מאוד שם פרטי מסוים ואמרה לי לבחור איזה שם אמצעי שאני רוצה, אז בחרתי בשם הזה – שגב בלומפילד.

אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! בואו לראות את נבחרת הכתבים המובילה בישראל במפגשים יוצאי דופן, פנים אל פנים עם האנשים המשפיעים במדינה. >>> מהרו להירשם עוד היום