"הרגשתי שאני נפרדת מהעולם", סיפרה חגית מסיקה כהן שהתעוררה בוקר אחד עם קשיי נשימה כבדים וחולשות שמנעו ממנה לתפקד. השתן, שהיה צבוע בצהוב זרחני העידו כי אולי מדובר בהתייבשות או וירוס, אבל למרות הקפידה על שתיית מים מרובה, המצב לא השתנה. חגית המבוהלת הובהלה לבית החולים

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בדיקה שעשתה בבית החולים מאיר הראתה בעיות תפקוד קשות בכבד, היא אושפזה אך הרופאים לא הצליחו לאתר את מקור הבעיה: "נתנו לו זריקות לרעלת הכבד, מצב לא נעים". אך בדיקה באינטרנט שביצעה בתה הקטנה העלתה את הסברה שתוספי המזון - שאינם מיוצרים בישראל - אותם נטלה חגית עלולים להיות הסיבה לתפקוד הלקוי של הכבד שלה.

חגית עדכנה את הרופאים בבית החולים על תוספי המזון אותם נטלה, בהמלצת רופא,  בשלושת החודשים האחרונים. תוספי תזונה שיסייעו לה נגד נשירת השיער ממנה סבלה. היא לא שיערה לעצמה שהניסיון למנוע נשירת שיער יביא אותה לבית החולים.

ויטמינים, כדורים (צילום: ShutterStock)
ויטמינים, כדורים | צילום: ShutterStock

"פגיעה בכבד מתרופות זה דביר שכיח", אמרה פרופ' זיו בן ארי, מנהלת המרכז למחלות כבד בבית החולים תל השומר. "הם גורמים לתחלואה ולעיתים רחוקות אף למוות, אך גם תוספי תזונה עלולים להיות מסוכנים".

אחרי שבועות רבים, נזק משמעותי לכבד והרגשה כללית רעה החל מצבה של חגית להשתפר: "עברתי חודש של טיפולים שהיו סיוט". היא מספרת כי "למדתי להטיל ספק בהמלצת רופאים לכדורים ושצריך לחקור ולבדוק בעצמנו לפני שצורכים תרופות".

היא מספרת שלמדה את הלקח בנוגע לתוספי תזונה: "ממתגים אותם כתמימים וכבריאים אבל מסתבר שהם יכולים להיות הרסניים ולהוביל למוות".

פרופ' בן ארי מוסיפה שכ-20% מפגיעות הכבד שמיוחסות לתרופות הסטנדרטיות נובעות בכלל משימוש בתוספים וצמחי מרפא. "תוספי תזונה לא נכללים בקטגוריה של תרופות אלא של מזון ולכן לא חל עליהם פיקוח והם נמכרים ללא צורך במרשם וחשוב להגביר את הפיקוח".

ממשרד הבריאות לא נמסרה תגובה

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il

> מדריך: התרופות שעושות נזק לכבד שלכם