פרץ ושקד, ארכיון (צילום: מריים אלסטר, פלאש 90, חדשות)
שקד ופרץ. ארכיון | צילום: מריים אלסטר, פלאש 90, חדשות

מפלגתם של בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ הגיבה היום (רביעי) לדרישות שקד ובנט לאיחוד בימין ותקפו את הבקשות שלטענתם מוגזמות. "אין היגיון להביא שמות אלמוניים שאף אחד לא מכיר", נמסר מהבית היהודי-איחוד לאומי . "מזכירים שיש עולם וירטואלי ויש מציאות". בהודעת המפלגה לא התייחסו לדרישת הימין החדש שאיילת שקד תעמוד בראש הרשימה המשותפת.  

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

פרץ וסמוטריץ' גם התנגדו לדרישה לשבץ את המועמדים מטעם הימין החדש ברשימת חצי חצי בשיטת הריצ'רץ'. "יש כאן הנהגה משולשת של שלוש מפלגות", מסרו. "על בסיס ההצעה ההוגנת יותר של שליש שליש המייצגת נאמנה את שלושת המפלגות - למרות שבימין החדש רק בנט ושקד מביאים קולות - אפשר לסגור הסכם כבר בצהריים, אין צורך לחכות עד הערב".

"על רקע טענתם של הימין החדש ולפיה רשימה בראשות שקד תביא 13 מנדטים לא ברורה התעקשותם לקבל את כל המקומות שלהם בקדמת הרשימה על חשבון חברי הכנסת המכהנים", הוסיפו. "לאיחוד מפלגות הימין יש כבר היום 6 מנדטי0ם. אם מצביעי הימין החדש יבואו לרשימה המשותפת היא תקבל למעלה מעשרה מנדטים ואז כולם יכנסו. אם זה לא יקרה סימן שמצביעי הימין החדש לא באו ואז אין להם להלין אלא על עצמם".

איילת שקד ובצלאל סמוטריץ' (צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90, חדשות)
איילת שקד ובצלאל סמוטריץ' | צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90, חדשות

על פי הצעת הימין החדש, שבבית היהודי-איחוד לאומי מתנגדים לה, המועמדים ישובצו ברשימת חצי-חצי (ריץ'-רץ'), כאשר העדיפות למיקומים האי-זוגיים תינתן דווקא לאיחוד מפלגות הימין. לפי הודעת שקד ובנט, הדבר יעניק להם יתרון במקרה של מספר מנדטים אי-זוגי, זאת על אף שבכל הסקרים הימין החדש גדולה משמעותית.

עוד קובעת ההצעה כי בראש הגוש הטכני יעמוד המועמד שיצליח להביא את מספר המנדטים הרב ביותר, כלומר איילת שקד. לטענת שקד ובנט, מדובר באינטרס משותף של שתי המפלגות כדי למקסם את כוחו של גוש הימין.

"הצעתנו יותר מהוגנת ומעניקה יתרון משמעותי דווקא לאיחוד מפלגות הימין, מתוך רצון ברור שלנו לאחדות ולריצה בגוש אחד. מבחינתנו, ניתן להגיע לסיכום על כך עוד הערב", מסרו בימין החדש. "יחד עם זאת, אין לפרש את הרצון האמיתי שלנו לאחדות כנכונות לבטל את רצונו של ציבור רחב אשר מעוניין לראות בכנסת ייצוג ברור של מטרות וערכי הימין החדש".

"אנו נחושים להגיע לסיכום הוגן ברוח ההצעה הזאת ולרוץ כגוש אחד", הצהירו במפלגה. "התעקשות של ראשי איחוד מפלגות הימין להוביל לכיוונים מופרכים לא תאפשר חיבור זה. אנו ממתינים לתשובה חיובית".