לאחר שהוגשו הרשימות לכנסת ניתן לומר באופן רשמי כי לא יהיה איחוד נוסף בימין: קרב האשמות חמור מתנהל בין מפלגות הימין, ובראשן - אנשי הליכוד. בליכוד מבקרים את איילת שקד ונפתלי בנט, שלטענתם לא התפשרו והציבו את איתמר בן גביר במקום ה-6 כפי שביקש, וכך עלולים להיות הגורם להקמת ממשלת שמאל. בליכוד אף ניסו לשנות את סדר השמות ברשימת הימין החדש עד הרגע האחרון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לאחר שהגישו באופן רשמי את רשימת "עוצמה יהודית", בן גביר תקף: "אנחנו נותנים אלטרנטיבה למפד"ל, כי זו רשימה שמוכנה להתפשר. אנחנו רצינו חיבור גדול בימין, מה שלא קרה. אני מאוד מקווה שאין כאן ברית אחים, ברית שבנט מנסה ליצור, שבסוף תהיה פה ממשלת שמאל". עוד טען בן גביר בציוץ שפרסם בחשבון הטוויטר שלו כי עוצמה יהודית תהיה "הפתעת הבחירות".

לאחר הגשת הרשימות, דוד ביטן ויריב לוין עמדו מול המצלמות. כשנשאלו מה יהיה על הימין בבחירות הקרובות, בהינתן חוסר האיחוד, אמר ביטן: "יהיה לנו 61 למרות זה". לוין הביע פחות אופטימיות: "לא ייתכן לנהוג כבר פעמיים שנייה ברציפות בחוסר אחריות כזה, נפתלי בנט ואילת שקד, שלא עברו את אחוז החסימה בפעם הקודמת ובגללם אנחנו נמצאים במערכת בחירות נוספת פעם שנייה עושים את אותו דבר". 

הליכוד: הפיצולים יביאו לאובדן קולות

נתניהו במאמצים למען עוצמה יהודית (צילום: פלאש90, רועי אלימה, נועם רבקין פנטום, חדשות)
בן גביר תוקף את האיחוד | צילום: פלאש90, רועי אלימה, נועם רבקין פנטום, חדשות
בליכוד גם טענו שהיו מוכנים להציע לימין המאוחד חמישה שרים על 12 מנדטים שיקבלו אחרי הבחירות, אם יכניסו את עוצמה יהודית - אך הם דחו את ההצעה. לפני הגשת הרשימות, המתין בן גביר מספר דקות לבקשת נתניהו. "יש מבוגר אחראי בכל העסק – נתניהו", אמר בן גביר. "והשליח שלו כאן, דוד ביטן, ביקש מאיתנו חמש דקות, נתנו חמש דקות. אני באמת לא חושב שייצא מזה כלום". ואכן, בתום ההמתנה, עוצמה יהודית הגישה את רשימתה הנפרדת.

בתגובה הרשמית מהליכוד נכתב: "הפיצולים בימין יביאו אותנו לאובדן קולות רבים ובכך לממשלת שמאל של לפיד וגנץ. חייבים להצביע רק לליכוד, כי רק הצבעה לליכוד תבטיח ממשלת ימין בראשות נתניהו ותמנע ממשלת שמאל שבה יאיר לפיד ראש הממשלה".

גם מיקי זוהר מהליכוד הגיב בטוויטר: "אי איחוד הימין מביא בשורה רעה ומסוכנת. כולי תקווה שזה לא יביא להקמת ממשלת שמאל. ההחלטה הזו היא לא אחרת מאשר התאבדות פוליטית. הציבור לא יסלח למי שהביא לשלטון את גנץ-לפיד, ברק וליברמן. זו תהיה בכיה לדורות".

מנגד תמר זנדברג, יו"ר מרצ לשעבר, כבר הודיעה כי תעתור לועדת הבחירות המרכזית בניסיון לפסול את עוצמה יהודית. 

השרה לשעבר איילת שקד התייחסה לכישלון המגעים וכתבה בעמוד הפייסבוק שלה: "רציתי, מאוד רציתי, שהאיחוד הזה, יהיה רחב עוד יותר. לצערי לא הכול הסתייע. לא כולם ידעו להתגמש וגם לוותר. אנשי עוצמה , למרות הצעה נדיבה שמכניסה שני חברי כנסת מטעמם , בחרו לא להתאחד . זו זכותם, אני מצטערת על כך".

שקד הוסיפה: "הבחירות האלו הן מהגורליות שידענו כיוון ששלטון הימין, בו רוצה רוב העם בישראל, נמצא בסכנה ממשית". עוד התייחסה יו"ר הימין המאוחד לביקורת של הליכוד וציינה: "הליכוד מנסה להרוויח רווח פוליטי מהאירוע, אבל הציבור הימני מבין שכדי להקים ממשלת ימין, בראשות נתניהו, צריך להצביע למפלגת ימין אידיאולוגית גדולה".