דוברו של נתניהו, יונתן אוריך, הבהיר היום (חמישי) כי "אין כל שחר לדיווחים השקריים על כוונה של ראש הממשלה נתניהו להגיע להסדר טיעון". על פי הודעתו של הדובר, פרקליטיו של ראש הממשלה יופיעו לשימוע כמתוכנן ואף "יציגו בו טענות מוחצות".‎

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אתמול הודיעו בפרקליטות המדינה כי לא רואים שם תסריט בו תאריך השימוע נדחה בשל האירועים הפוליטיים. השימוע אמור להתקיים בימים הראשונים של אוקטובר, ולפרקליטות יש לוח זמנים צפוף: בסוף השנה האזרחית פרקליט המדינה, שי ניצן, צפוי לעזוב את תפקידו. עד אז, הוא מתכוון להניח חוות דעת מפורטת, לאחר השימוע של נתניהו.

בימים האחרונים היועצים של נתניהו ניסו להסביר לו שכל יום שעובר מעלה את הסיכון עבורו במישור האישי. כבר דווח בעבר שאנשים מהמעגל הקרוב שהציעו לראש הממשלה אופציה של עסקת טיעון, או התפשרות כזו או אחרת, מצאו את עצמם מחוץ לסביבתו הקרובה.

ניצן ומנדלבליט, פרקליט המדינה והיועמ"ש (צילום: תומר ניוברג, פלאש 90, חדשות)
ניצן יעזוב את תפקידו בסוף השנה | צילום: תומר ניוברג, פלאש 90, חדשות

אם ראש הממשלה חשב שתוצאות הבחירות יעניקו לו מרחב נשימה, התוצאה המסתמנת דווקא מציגה מצב הפוך: נתניהו לא הצליח להגיע לרוב הדרוש על מנת להבטיח את חסינותו או אפילו להעביר בכנסת את פסקת ההתגברות. בעבר הדגיש היועמ"ש מנדלבליט בפני ראש הממשלה שהמסלול הפוליטי מתקיים במקביל למסלול המשפטי, ואין קשר בין השניים.

"הליך השימוע לא מחוייב בחוק"

עו"ד אורי קורב, מי שהיה התובע מטעם הפרקליטות במשפטי רה"מ לשעבר, אהוד אולמרט, ואף שימש כפרקליט בתיקי נתניהו, התראיין בחדשות 12 ביום רביעי וסיפר שנתניהו פנה אליו, בבקשה שייצג אותו במשפטיו. קורב לא מסר הרבה פרטים על הבקשה, אך אמר שתשובתו הייתה: "בשלב זה אני לא מסייע".

קורב גם דיבר על הליך השימוע עצמו ומטען כי "רובו של הליך השימוע לא מחוייב על פי חוק". "ההליך הוא מה שנקרא נוהג, ואין כללים שקבועים בחוק. כאן ביקש היועמ"ש להגיש טיעון כתוב מראש, אבל אם אתה לא מגיש זה לא אומר שלא יהיה שימוע", אמר קורב.