כיצד יגיבו בליכוד לכשלונו של נתניהו? כרגע יש בליכוד שני זרמים: הראשון הוא זה שגורס שעם תום מערכת הבחירות, האינטרס של נתניהו מתנגש בזה הימני-ליכודי – עבור נתניהו, עוד סיבוב של בחירות הוא "טופס לוטו" עם סיכוי של 1:10 לזכייה, אבל כזה שעדיין עדיף ממה שמצפה לו אם לא יכהן כראש ממשלה; אולם ללא נתניהו, לימין יש רוב שמאפשר להקים ממשלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הזרם השני הוא זה שמאמין שהדחת נתניהו תהפוך את הליכוד למפלגת העבודה. לפי הזרם הזה, סוד כוחו של הליכוד טמון בכך שמעולם אל הדיחו מנהיג, ושמעולם לא הסכימו לשבת תחת ראש ממשלה ממפלגה אחרת ולא חששו מישיבה באופוזיציה. מעניין לראות עד כמה סיעת הליכוד הנוכחית, שרוב חבריה מעולם לא כיבדו בנוכחותם את ספסלי האופוזיציה, שומרים על ה-DNA הזה.

יש לציין כי הוויכוח בין הזרמים הללו לא צפוי להיחשף פומבית לפחות עד דצמבר: כרגע, כל גורם בליכוד שייצא נגד נתניהו בפומבי יחזה בחורבן הקריירה הפוליטית שלו. בכחול לבן בונים על זה שעם חלוף הזמן והתקרבות איום הסיבוב השלישי של הבחירות, אנשי הליכוד יישברו, וברגע האחרון יובלו מהלך להדחת נתניהו. הדבר לא מופרך: כוחו של נתניהו הוא שהביא פעם אחר פעם את השלטון, והפעם לא הצליח בכך.

הסלפי שעורר סערה (צילום: צילום: שרון רביבו)
בכירי הליכוד. מישהו יוביל מהלך? | צילום: צילום: שרון רביבו

אולם אסור להתעלם מהאינטרסים הפנימיים בליכוד: מי שמסתמנים כאפשרויות להחלפת נתניהו בראש המפלגה – כ"ץ, ארדן, רגב, סער ואחרים – לא מרגישים שהם נמצאים כרגע בעמדת זינוק טובה דיה להתמודדות. מאחר שכולם מסכימים שנותר הרבה זמן עד המאני טיים, לבכירי הליכוד אין אינטרס לצאת נגד נתניהו פומבית. למעשה, יש לחץ עליהם מצד פעילי השטח לתמוך בו פומבית, ולהכריז שהם הולכים איתו ויהי מה, גם לאופוזיציה.

בינתיים, בליכוד מטפחים חלום שיאפשר להם להקים ממשלת ימין - ובלבו, שבירת ליברמן. התקווה היא שבגלל אירוע חריג כלשהו – משבר בטחוני, או עמידה אימיננטית בפני סיבוב שלישי בקלפיות – יופעל עליו לחץ שהוא לא יעמוד בו, ותקום קואליציית ימין הומוגנית, שגם תהווה קואליציית חסינות. עם זאת, בשיחות סגורות ליברמן טוען: "אלך למאסטר שף לפני שאלך לממשלה כזאת".

אך בעוד שנראה שלנתניהו כמעט בלתי-אפשרי להקים קואליציה, לגנץ יהיה כמעט בלתי אפשרי לנהל קואליציה: עם גורמים כמו העבודה ומרצ, צפויה לו ממשלה דומה לזו של ברק בשנת 1999, הממשלה הקצרה בתולדות ישראל. משכך, מסתמן כי התסריט הסביר ביותר הוא אחד משניים: ממשלת אחדות עם רוטציה, או מועד ג' לבחירות.