N12
פרסומת

בחירות 2019 | השר ישראל כ"ץ: "נתניהו לא יוחלף אחרי הבחירות"

שר החוץ ישראל כ"ץ אמר בריאיון לחדשות כי נתניהו לא נכשל - למרות ההליכה לבחירות נוספות - והבהיר כי הליכוד יישאר מאוחד מאחורי ראש הממשלה. על היום לאחר נתניהו אמר: "אני חלק מהדור הבא"

דנה ויס
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

שר החוץ ישראל כ"ץ התראיין הערב (שבת) ל"חדשות סוף השבוע" עם דנה ויס - והתייחס לתוצאות הסקרים האחרונים. כ"ץ הבהיר כי הוא רואה את עצמו כמועמד לראשות הליכוד אחרי עידן נתניהו, אך לדבריו המפלגה מאוחדת מאחורי נתניהו למרות כתב החדשות: "יש לנו מועמד אחד - בסוף הבחירות הן נתניהו או גנץ ולפיד בתמיכת ברק".

"הייתי שותה עם גנץ כוס קפה במושב, אבל כשאצטרך לבחור ראש ממשלה אבחר בנתניהו ולא רק אני", אמר השר. "מפלגות בהיקף של כ-70 מנדטים רצו את נתניהו, חלקן לא עברו וחלק התכחשו לכך אחר כך". על ההליכה לבחירות נוספות אמר: "נתניהו הצליח במבחן הציבור, הוא לא נכשל, הוא שכנע את הציבור". כ"ץ לא נרגש מהירידה הקלה בסקרים וציין כי במערכת הבחירות הקודמת "בשיא קיבלנו 27 ובקלפי 35".

כ"ץ התייחס למצבו המשפטי של נתניהו ואמר ש"הציבור יודע הכול ויביע את עמדתו". לדבריו, "התמיכה בנתניהו ובליכוד היא רחבה וצריכים לוודא שהיא תבוא לידי ביטוי בבחירות. אנחנו רוצים ממשלת ימין בראשות נתניהו עם כל השותפים הטבעיים. יש לנו מועמד, הוא לא יוחלף לאחר הבחירות".

שר החוץ כינה עצמו "מהדור הבא" של הנהגת הליכוד והחמיא לנתניהו: "אני בהחלט לומד הרבה מהעבודה איתו כשר חוץ. כולנו יחד עם נתניהו ולא יהיה שום תהליך של התפוררות - שלא יבנו על זה. אחנונ ביחד, עם עמדות משותפות".