בחירות 2019 | ההצבעה במפלגת העבודה הוארכה ותיסגר ב-22:00
אחוז ההצבעה בבחירות המקדימות של מפלגת העבודה נמוך מאוד - מה שכנראה מסייע לעמיר פרץ. נענתה בקשתו של ח"כ שמולי להאריך את ההצבעה עקב חסימות הכבישים מקשות על המצביעים להגיע לקלפיות




אחוזי ההצבעה נמוכים בעבודה, ההצבעה הוארכה: ההצבעה לפריימריז במפלגת העבודה הוארכה עד לשעה 22:00 ואחוז ההצבעה עומד על כ-40% בלבד - שיעור הצבעה נמוך במיוחד. אחוז ההצבעה הנמוך גורם לאופטימיות במטהו של המועמד עמיר פרץ.
הסיבה לאופטימיות: פרץ זוכה לתמיכת מצביעים "מאורגנים" רבים, שהגעתם לקלפיות מובטחת. המפסידים - איציק שמולי וסתיו שפיר, שסמכו על תמיכת קהל המתפקדים הרחב. הערב ביקש שמולי מבית הדין של התנועה להאריך את ההצבעה עקב חסימות הכבישים הנרחבות בעקבות מחאת בני העדה האתיופית - ונענה, כך שההצבעה תיסגר שעה מאוחר יותר.
שיעור ההצבעה הנמוך היום עשוי לנבוע מהחסימות, אך לאור העובדה שרבים מפקודי המפלגה הצביעו בבחירות האחרונות למפלגת כחול לבן, הדבר עשוי להצביע על אובדן הקשר בין מתפקדי המפלגה למפלגה.
התוצאות צפויות להתפרסם סמוך לשעה 23:00 וייתכן שכבר היום יוכרז המנצח. במידה ואף אחד מהמועמדים לא ישיג 40% מקולות המצביעים, ייערך בשבוע הבא סיבוב שני בין שני המועמדים המובילים.
