ההצהרות הלוחמניות שקדמו למגעי האחדות: פחות מיממה לאחר הפגישה המשולשת בתיווכו ובהשתתפותו של נשיא המדינה ראובן ריבלין ויממה לפני הפגישה הנוספת – חזרנו לקמפיין הבחירות האחרון של הליכוד וכחול לבן כדי להיזכר בהבטחות שראש הממשלה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו ויו"ר כחול לבן בני גנץ סיפקו לבוחרים - וייאלצו להפר, אם אכן יחליטו על הקמת ממשלת אחדות עם רוטציה ביניהם. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הקמפיין האחרון של שתי המפלגות לא היה שונה במיוחד מהקודם שנערך רק כמה חודשים לפני כן. הוא היה רווי במתקפות הדדיות ובחילופי האשמות בין נתניהו לגנץ.  בליכוד תקפו שוב ושוב את כחול לבן על הסכם הרוטציה בין גנץ ללפיד שבכלל לא מאפשר לנהל מדינה וטענו שהם לא מנוסים מספיק כדי לקבל לידיהם את השלטון.

בנוסף, בליכוד שבו והדגישו את המסר לפיו גנץ יממש מדיניות שמאל התואמת לאידיאולוגיה של מפלגת העבודה והמחנה הדמוקרטי. זאת במקביל לקמפיין נגטיב אישי ואגרסיבי נגד גנץ, לפיד ואשכנזי, בו אף טענו שגנץ "לא שפוי".  

פגישת נתניהו גנץ וריבלין בבית הנשיא (צילום: חיים צח לע"מ)
יסכימו על הקמת ממשלת אחדות? גנץ ונתניהו עם הנשיא ריבלין | צילום: חיים צח לע"מ

בכחול לבן, מצדם, התייחסו פעם אחר פעם לחקירות שבהן נתון ראש הממשלה, לשיתופי הפעולה הפוליטיים שביצע בשנה האחרונה עם הימין הקיצוני והובילו את קמפיין "נתניהו דואג רק לנתניהו" שנועד להדגיש שנתניהו מנהיג מדיניות שמטרתה אחת ויחידה: לשרת את האינטרסים האישיים שלו בלבד, כדי להבטיח לעצמו חסינות מפני העמדה לדין.

הבטחות לחוד - ומציאות לחוד?

אלא שנראה שהמציאות הפוליטית הסבוכה תיאלץ לפחות אחד מהצדדים לוותר. כרגע יש לראש הממשלה נתניהו 55 ממליצים להרכבת הממשלה, לבני גנץ 54 בלבד - זאת לאחר שכל סיעת ישראל ביתנו סירבה להמליץ על מי מהמועמדים וששלושת חברי הכנסת של סיעת בל"ד לא הלכו עם יתר סיעות הרשימה הערבית המשותפת ולא נתנו אף שם לנשיא, בשל עברו הצבאי של הרמטכ"ל לשעבר גנץ. 

מצעד הממליצים בבית הנשיא הסתיים אמנם ביתרון קל לנתניהו, אך למרות שהצליח להיות המועמד עם הכי הרבה ממליצים הוא עדיין לא הצליח להשיג את 61 ההמלצות שנדרשות לו כדי להקים ממשלה. על כן, נראה ששני התרחישים המרכזיים, לפחות נכון לנקודה בה אנו נמצאים, הם או הקמת ממשלת אחדות של הליכוד ושל כחול לבן – או הליכה למערכת בחירות שלישית תוך פחות משנה, שספק אם תביא להכרעה של ממש, בדומה לקודמותיה.