המערכת הפוליטית סוערת בעקבות פרסום התיעוד ששודר אמש (שלישי) במהדורה המרכזית, בו נראה ליברמן בפגישה עם הרב שמואל אוירבך ז"ל שם השניים מדברים, בין היתר נגד מצעד הגאווה. "מאחר ואף אחד לא סובל ולא נותן אמון בפוליטיקאי הציני הזה הוא כנראה יישב באופוזיציה בכל מקרה", כתב השר סמוטריץ'. המחנה הדמוקרטי: "ליברמן הלהט"בופוב מעולם לא היה בצד של החילונים או הלהט"בים".

שר המשפטים אמיר אוחנה תקף את יו"ר ישראל ביתנו וכתב בחשבון הטוויטר: "אביגדור ליברמן 'הליברל החדש', הוא הומופוב מהזן הישן. כך היה - כך יהיה. מי שלא הבין עד הערב, אז עכשיו זה כבר ברור: לימנים ליברלים אמיתיים יש רק כתובת אחת בבחירות הקרובות – הליכוד".

אוחנה, ארכיון (צילום: החדשות)
שר המשפטים, אמיר אוחנה | צילום: החדשות

מפלגת העבודה-גשר גם הגיבה לתיעוד: "אז השותף החדש של גנץ אומר לחרדים בחדרי חדרים שהוא נגד מצעד הגאווה? מי היה מאמין. תכף גם תגידו שאחרי הבחירות הוא ייקח את הקולות של כחול לבן וישב, כמו תמיד, עם חבריו החרדים בממשלת נתניהו. תפנימו - זה אותו ליברמן, הצבעת גנץ קיבלת ליברמן וביבי באותו כרטיס. רק הצבעה לעבודה-גשר תמנע את תרחיש האימים הזה".

_שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' ממפלגת "ימינה" תקף את יו"ר ישראל ביתנו בחריפות: "אני מניח שהשקט בשמאל מפרסום ההסכם של ליברמן עם הפלג הירושלמי נובע מזה שגם שם מבינים שליברמן הוא אופורטוניסט חסר אידיאולוגיה לחלוטין ולכן לא מופתעים מחשיפה הזו". עוד הוסיף סמוטריץ': "כשאין צפיות אין אכזבות. מאחר ואף אחד לא סובל ולא נותן אמון בפוליטיקאי הציני הזה הוא כנראה יישב באופוזיציה בכל מקרה".

ברק הורוביץ ושפיר בהצהרה משותפת (צילום: החדשות)
המחנה הדמקרטי | צילום: החדשות

גם המחנה הדמוקרטי הגיב להקלטות ליברמן שפורסמו ואמרו: "ליברמן הלהט"בופוב מעולם לא היה בצד של החילונים או הלהט"בים. האיש המושחת בהיסטוריה הפוליטית של ישראל ימכור את כל מי שיצביע לו בשביל לשבת ולו דקה אחת על כיסא ראש הממשלה. מי שמצביע לליברמן שלא יתפלא כשיתעורר למדינת הלכה עם סמוטריץ ופרץ".

ליברמן מצדו אמר: "אני יכול להבין את הלחץ של החרדים. חוק הגיוס יעבור ככתבו וכלשונו. לביבי הייתי ממליץ להתרכז במודיעין על החמאס וחיזבאללה במקום בחומרי ארכיון. כל השאר זאת רכילות זולה שנשלפה מן הבוידם ומי שמפיץ אותה מבין שאין ביכולתו לעצור ממשלה לאומית ליברלית רחבה ללא חרדים וללא משיחיים".

אורלי לוי ועמיר פרץ מערב ההודעה על ריצה משותפת (צילום:  קובי ריכטר/TPS)
ראשי העבודה-גשר, עמיר פרץ ואורלי לוי אבקסיס | צילום: קובי ריכטר/TPS

הערב פרסמנו במהדורה המרכזית תיעוד של מפגש חשאי שהתקיים בשנת 2013, בין הרב אוירבך ליושב ראש ישראל ביתנו. שם, השניים דיברו על שיתופי פעולה, על התנגדות למצעדי גאווה, וכאמור לטענת הנוכחים - גם על שינויים בחוק הגיוס.

הבחירות האלה התמקדו עד כה במאבק ראש בראש של ליברמן נגד החרדים. אך הדבר לא היה תמיד כך: ב-2013, ליברמן הריץ את מקורבו, משה ליאון, לתפקיד ראש עיריית ירושלים והוא היה זקוק לכל קולות החרדים. אבל אז צצה בעיה - הפלג הירושלמי הקיצוני שבשליטת הרב שמואל אויירבך ז"ל, הריץ מועמד קש שזכה ל-3% אבל, איים לסכל את נצחונו של ליאון.

"מה קרה למדינה יהודית ודמוקרטית?!" (צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות)
שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ' | צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות

ליברמן ביקש אז פגישה עם הרב אוירבך, אדם שמבחינתו ליצמן ודרעי הם כמעט רפורמים. הוא הגיע בלוויית אולג מליס, איל הון שמקורב לליברמן וגם תורם במקביל לפלג הירושלמי. זה האיש שפותח לו את הדלת וגם מסמן את מטרות הפגישה: "הרב צריך מישהו שהוא יכול לסמוך עליו". ליברמן כפי שנראה בתיעוד היה די קשוב לבקשותיו של הרב המיליטנטי.

הרב ויושב ראש ישראל ביתנו מצליחים למצוא שפה משותפת בנושא אחד, התנגדות למצעדי גאווה – ליברמן: "לא יהיו כל המצעדים שעושים פה והפסטיבלי גייז". לליברמן היה חשוב להבהיר לרב אוירבך שממילא לחרדי אין סיכוי להיבחר, אז עדיף כבר להצביע לליאון, יהודי שומר מצוות: "גם כשהיה מועמד חרדי, מר פורוש, הוא הגיע רק ל-43%".

הרב שמואל אוירבך (צילום: Shlomi Cohen/Flash90)
הרב שמואל אוירבך ז"ל | צילום: Shlomi Cohen/Flash90

לאורך כל הפגישה יועצו של ליברמן, אבי אבוחצירה, ניסה למנוע את הקלטתה. בתיעוד נראה גם הרב יוסף פטרוב, מראשי הפלג הירושלמי, שהעלה את הדרישה הקשה ביותר: למנוע את גיוס החרדים. הרב פטרוב אמר: "אנחנו רוצים התחייבות שליברמן יגיד 'אני לא ארשה שרק בחורי ישיבה יצטרכו להתגייס לצבא. אני לא אתן לזה לקרות בלי לכלול את הערבים'". רגע לפני שליברמן משיב על הבקשה היועץ אבו חצירא מורה לעצור את התיעוד.

המקליט נאלץ להפסיק לפני שליברמן נתן את תשובתו, כאן נחלקות התשובות לשתי גרסאות: בכיר בפלג טען שליברמן הבטיח לסכל את חוק הגיוס, ולעומתו בישראל ביתנו טוענים שהוא סירב לכך ולכן לא קיבל בסופו של דבר את תמיכת ליאון. לפני עשרה חודשים בלבד ליאון רץ שוב לראשות עיריית ירושלים והפעם נבחר, בשיתוף פעולה הדוק בין ליברמן, דרעי וגפני. שיתוף פעולה שבמערכת הבחירות הנוכחית נראה כמו מדע בדיוני או היסטוריה רחוקה.

אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! נבחרת הכתבים המובילה של ישראל פוגשת את האנשים המשפיעים במדינה! >>> מהרו להירשם עוד היום