בצל תוצאות הבחירות ופתיחת סבב ההתייעצויות עם נשיא המדינה, ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק התייחס הלילה (בין שבת לראשון) ל"פלונטר הפוליטי" שנוצר, ותקף את יו"ר ישראל ביתנו לאור הנחתו כי הוא מוביל מהלכים כדי לקבל את ראשות הממשלה בעצמו: "מילה שלו מעולם לא הייתה מילה. שאלו את הנייה, את סכר אסואן או הביטו במה שקורה היום".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"לגנץ יש יותר ממליצים ומפלגה גדולה יותר. אפילו הראשון בין השניים מספיק כדי שהנשיא יטיל עליו את הקמת הממשלה", כתב ברק בעמוד הפייסבוק שלו. "'המשותפת' מגלה תבונה, סובלנות וגמישות. יותר מבעבר. יש לקוות שגנץ ישכיל לטפל בה נכון. עניין ליברמן הוא כנראה הרבה יותר מסובך", טען ברק. "אין שום סימן לנכונותו לעמוד מאחורי התחייבותו המקורית להמליץ על מי שיהיה המפלגה הגדולה ביותר. וגם לא לכוונה שהצהיר עליה, להכריח את הליכוד להחליף את נתניהו".

 

 

"מהגמגום של ליברמן, בקשר להמלצה על גנץ, עולה חשד כבד שליברמן איננו מתכוון לממשלה רחבה בראשות גנץ ולא בראשות נתניהו, רצונו כנראה להוביל לכשלון של שניהם. כישלון שבעקבותיו על פי החוק, יכול כל חבר כנסת ש-61 עומדים מאחוריו לדרוש להקים ממשלה", הוא הסביר.

"מילה שלו מעולם לא הייתה מילה"

"הערכתו היא כנראה, שהרתיעה ממועד ג׳ לבחירות, בראשית 2020, תוביל את הכנסת אל הרע במיעוטו, ממשלה בראשותו. הכיוון יסתמן עוד במהלך השיחות עם הנשיא היום", טען ברק. "אבל ראוי לומר כבר כעת, ממשלה בראשות ליברמן היא אפשרות גרועה. זהו אופורטוניסט, ציניקן שטובל בשחיתות מכל עבר. מילה שלו מעולם לא הייתה מילה. שאלו את הנייה, את סכר אסואן או הביטו במה שקורה היום".

"הישגיו במשרד החוץ והביטחון לא זוהו עדיין", כתב ברק. "ההתלהבות החדשה ממנו במחנה המרכז-שמאל היא לא יותר מאשליית קיץ מתוקה, שתחמיץ או תתאדה בבוא הסתיו. ליברל הוא לא. לא היה ולא יהיה. ההיפך. תרומתו החיובית היחידה עשויה להיות לאפשר, דרך המלצה על גנץ לכונן ממשלה צרה וקצרת ימים, ללא הליכוד. ממשלה כזאת תוביל מיד להורדת מועמדות נתניהו. כך תתאפשר הרחבתה, בראשות גנץ ובנוכחות ליברמן כחבר. לא כראש".

ליברמן נגד חוק המצלמות (צילום: החדשות12)
על מי ימליץ ליברמן? | צילום: החדשות12

בתוך כך, יו"ר ישראל ביתנו יכנס הבוקר ישיבת סיעה שבה הוא צפוי להכריז על מי מפלגתו מתכוונת להמליץ לנשיא – אם בכלל. בשל היעדר ההכרעה הברורה, הנשיא מקבל הפעם הרבה מאוד כוח, בשונה מהפעמים הקודמות שבהן הוא מילא בעיקר תפקיד פורמלי. המפלגה הראשונה שתתייצב בבית הנשיא תהיה "כחול לבן", בראשות בני גנץ, עם 33 מנדטים. אחריה הליכוד עם 31 מנדטים והרשימה השלישית בגודלה - הרשימה המשותפת - עם 13 מנדטים.

ריבלין צפוי להזמין את נתניהו וגנץ לפגישה משולשת

אחרי שלוש המפלגות הגדולות יופיעו בסדר הבא: נציגי ש"ס שקיבלה 9 מנדטים, ליברמן ונציגי "ישראל ביתנו" עם 8 מנדטים, כמו גם יהדות התורה עם 8 מנדטים. בסוף יופיעו נציגי "ימינה" עם 7 מנדטים, "העבודה-גשר" עם 6 מנדטים ו"מרצ".

ביום שלישי, לאחר ההתייעצויות, צפוי ריבלין להזמין אליו את נתניהו ואת גנץ לפגישה משולשת, שרק אחריה יקבל את ההחלטה. ההתייעצויות יתרחשו, זו הפעם השנייה, בשידור חי מול כל אזרחי ישראל. ריבלין לא יעצור את עצמו בשאלת ההמלצה בלבד, ועלול להעמיד בפני חברי הסיעות את התסריטים השונים, למשל: מה תעשו אם נתניהו או גנץ לא יצליחו להרכיב ממשלה, האם תגבו אותו, האם תרצו ממשלת אחדות, וכדומה.