החשש הגובר מאפשרות ההליכה לבחירות השלישיות מצליח לגייס גורמים פוליטיים שונים לרעיון ממשלת האחדות, וביניהם נשיא המדינה, ראובן ריבלין, שיצטרך להכריע ולהטיל את הרכבת הממשלה על אחד מהצדדים. בכדי לקבל את כל המידע לפני ההכרעה, יכנס הנשיא פגישה משולשת, עם בנימין נתניהו ובני גנץ, אחרי הפגישות עם הסיעות בתחילת שבוע הבא, כך נודע הערב (שבת) לחדשות 12.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הנשיא ריבלין ינסה להבין בפגישה הזו איזו ממשלה תוכל בכלל להתקיים, ואם יש אפשרות אמיתית לממשלת אחדות. עם זאת, יכול להיות שההכרעה של הנשיא, בשאלה מי יהיה הראשון לנסות להרכיב את הממשלה הבאה, אינה מעניינת כמו שנשמע לציבור. יכול להיות שנקלענו למצב בו לא תוכל לקום ממשלה במסגרת 120 חברי הכנסת הקיימים, ואין זה משנה מי יהיה הראשון ומי השני שינסה את מזלו בכך. 

על פי מפת הממליצים, שהשתנתה היום באופן דרמטי, אבל לא מספיק כדי להוביל להכרעה ברורה, לגנץ ככל הנראה יהיו יותר ממליצים מאשר לנתניהו - 57 מול 55. הרשימה המשותפת צפיה להמליץ על גנץ אבל ההחלטה שלהם לא סופית: יו"ר הרשימה, איימן עודה, רוצה להמליץ על גנץ אך יש לו עוד 12 חברי רשימה שחושבים אחרת.

הפלונטר של ליברמן

הישיבה של סיעת הרשימה המשותפת נמשכה היום שעות ארוכות, כשלכולם ברור שההכרעה הסופית תחול על כל ה-13. הבעיה המרכזית כרגע בהחלטה להמליץ על גנץ היא שיו"ר כחול לבן לא הגיע עם הצעות מפתות, או הצעות בכלל, לחברי הרשימה. מחר, שעות לפני הפגישה עם הנשיא, הם צפויים לקבל החלטה רשמית.

ליברמן (צילום: Tomer Neuberg / Flash90)
ליברמן. לא יישב עם הרשימה המשותפת | צילום: Tomer Neuberg / Flash90

גורם מרכזי נוסף בהרכבת הממשלה הבאה הוא יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן. גנץ אמנם צריך את ההמלצה של המשותפת כדי לקבל מהנשיא את המנדט להרכיב ממשלה, אך ליברמן טוען בתוקף שלא יישב בממשלה יחד עם המפלגות הערביות. 

בשל הגורמים השונים והסותרים, בהחלט יכול להיות שהציבור בישראל עומד בפני תהליך ארוך מאוד של הרכבת הממשלה. אם איש לא יצליח לקבל 61 מנדטים, הרכבת הממשלה יכולה לארוך שבועות ארוכים, ואפילו חודשים, אם נלך לבחירות שלישיות.