החלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו ביום חמישי למנוע את כניסתן לישראל של שתי חברות הקונגרס מטעם המפלגה הדמוקרטית עוררה ביקורת רבה בישראל ובארה"ב. בין המבקרים היתה חברת הכנסת תמר זנדברג מהמחנה הדמוקרטי, אשר צייצה:  "מניעת כניסתן או הגבלתן של שתי חברות הקונגרס האמריקאיות טליב ועומאר הוא גם שגוי מהותית וגם מטופש דיפלומטית. מדינה דמוקרטית לא יכולה שלא לאפשר כניסתן של נציגות נבחרות של דמוקרטיה ידידותית".

אולם בחינת ההיסטוריה הפרלמנטרית של זנדברג מזכירה שלא תמיד היא היתה סבורה שאסור למדינת ישראל לקבל נבחרי ציבור ממדינות דמוקרטיות ידידותיות. זנדברג הביעה פעם אחר פעם התנגדות לביקורים רשמיים של מנהיגי ימין מהעולם (להבדיל מביקור פרטי כמו זה של חברות הקונגרס), ולא חשבה שיש במניעה כזאת טעות דיפלומטית או מהותית.

עוד בדצמבר 2015 היתה זנדברג בין 37 חברי כנסת ששלחו מכתב לנתניהו (ביוזמת ח"כ מיכל רוזין ממרצ) ודרשו ממנו לבטל את פגישתו המתוכננת עם דונלד טראמפ - אז מועמד המפלגה הרפובליקאית לנשיאות - אם לא יחזור בו מהתבטאויותיו נגד מוסלמים. לאחר בחירתו של טראמפ לנשיא חזרו בהם חלק מחברי הכנסת מהדרישה.

ביוני האחרון יצאה זנדברג - אז כבר יושבת ראש מרצ - נגד ביקורו המתוכנן של ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן. אורבן, ראש ממשלת הונגריה, הוא מנהיג שנוי במחלוקת בשל חקיקה אנטי-ליברלית ופגיעה בתקשורת במדינה, וכן בשל מאבקו במיליארדר היהודי ג'ורג' סורוס. "כידוע לך, מדובר במנהיג שנוי במחלוקת בלשון המעטה שמקדם תעמולה בעלת ניחוחות אנטישמיים וחזונו נשען על משתפי פעולה עם הנאצים", כתבה זנדברג לנתניהו. "הקהילה היהודית בהונגריה מפחדת ממדיניותו של אורבן, שמקבל ממך לגיטימציה בביקור ממלכתי במדינת ישראל".

חודשיים אחרי אורבן הגיע לישראל נשיא הפיליפינים רודריגו דוטרטה - אף הוא שליט שנוי במחלוקת בשל מדיניות ההוצאות להורג שהנהיג נגד סוחרי סמים וצרכני סמים. זנדברג פנתה לנשיא המדינה בבקשה שיבטל את הביקור. "בשנים האחרונות כוחות הביטחון של דוטרטה, אשר מעורבים ברצח המונים במסגרת 'המלחמה בסמים', עושים שימוש ברובי תבור תוצרת ישראל", כתבה. "מפרסומים עולה כי ביקורו של דוטרטה צפוי לכלול גם ביקור בתצוגות נשק. לאור מעשיו הבעייתיים בלשון המעטה כלפי אזרחים וחפים מפשע, הדבר יעמיד את ישראל במצב בו היא שותפה לפשעים נגד האנושות שמבצע דוטרטה בארצו".

האחרון שעלה על הכוונת של זנדברג היה נשיא ברזיל ז'איר בולסונארו. בולסונארו, שהתבטא בעבר נגד להט"בים, נשים ומיעוטים ותמך במשטר צבאי, הגיע לישראל לביקור בנובמבר האחרון. זנדברג פנתה שוב לנתניהו בבקשה שיבטל את הביקור, ואמרה ש"נתניהו מוביל מהלך עקבי ובעייתי. המהלך הזה מרחיק אותנו מהדמוקרטיות הליברליות שחולקות את אותה תפיסת עולם כמו של מדינת ישראל, ומקרב אותנו למנהיגים מפוקפקים".

הבהרה: בשל אי הבנה, לא פורסמה אמש תגובה. 

מח"כ זנדברג נמסר: ״מנהיגים אנטישמים שמכחישים שואה, מעודדים גזענות, משווים את עצמם להיטלר ומהלכים אימים על הדמוקרטיה בארצם לא צריכים לקבל כבוד מלכים בישראל ולהתקבל לביקורים רשמיים אצל ראש הממשלה והנשיא. זו עמדתי, אני גאה בה ואמשיך לעמוד עליה. מדאיג אותי במיוחד שאלה הופכים לחברים החדשים של נתניהו על חשבון מנהיגים של דמוקרטיות ליברליות המקדמות ערכים שצריכים להוביל את מדינת ישראל כמו שלום, שוויון וזכויות. 

למען הסר ספק אין שום קשר בין זה לבין היתר כניסה לארץ. כל דמוקרטיה צריכה להעניק היתר כזה באופן שוויוני ועל פי קריטריונים חוקיים ולא על פי דעות פוליטיות של המוזמן/נים, בוודאי ובוודאי לא נציגים נבחרים. זה נכון במקרה של עומר וטליב כמו גם במקרה של מנהיגים אחרים. מעולם לא ביקשתי ולא אבקש לעצור אף נציג, מתועב ככל שיהיה, בביקורת הגבולות. אני כן מצפה מנציגים נבחרים בישראל להפעיל שיקול דעת בפגישותיהם ולא להעניק לגיטימציה לגזענים ואנטישמים. ההשוואה שנעשתה בין איסור על כניסה ובין התנגדות לביקור רשמי היא מופרכת ושקרית, ואני רוצה להאמין שמדובר בחוסר הבנה של המושגים ולא בהתעלמות מכוונת מהמציאות לצורך קליק בייט על חשבון האמת״.