שעות ספורות לפני פקיעת המנדט של גנץ להרכבת הממשלה, שר הביטחון הנכנס נפגש היום (רביעי) עם הנשיא ריבלין והציג בפניו את המתווה שגיבש לקיום בחירות ישירות. בכוונתו של בנט לקדם את המתווה כבר בסיבוב הבחירות הקרוב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי המתווה שהוצג לנשיא, הבחירות הישירות יתקיימו אחרי שני כישלונות רצופים בהרכבת ממשלה בשיטה הנוכחית. מי שינצח בבחירות הישירות יקים ממשלה, יודיע על כך לכנסת - והיא תכונן. לפי ההצעה של בנט על מנת להפיל ממשלה שתוקם במסגרת הבחירות הישירות, יהיה צורך בהבעת אי אמון קונסטרוקטיבית - שבמסגרתה תהיה הכנסת רשאית להביע אמון בממשלה חלופית לממשלה הקיימת. לאחר הבעת האמון - הממשלה הנוכחית תסיים את תפקידה והממשלה החלופית תתחיל לפעול. 

מוקדם יותר היום יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן מסר הצהרה לתקשורת במסגרתה האשים את נתניהו וגנץ בכישלון המשא ומתן, הודיע שלא יצטרף לממשלת מיעוט או לממשלה צרה והביע את תמיכתו בשיטת הבחירה הישירה. "להערכתי יש שני דברים קריטיים", אמר ליברמן. "חייבים שכל המפלגות הציוניות יגיעו לאמנה משותפת בנושאי דת ומדינה - אי אפשר שכל פעם החרדים סוחטים את המפלגות הגדולות וכל הזמן מרוויחים; הדבר השני הוא יציבות שלטונית - אני חסיד של בחירה ישירה".

יו"ר ישראל ביתנו הוסיף ואמר כי "לבחירה ישירה צריך להוסיף יכולת להעניק לראש הממשלה לפסול חקיקה בכנסת, ושיהיה אפשר להתגבר עליה באמצעות 81 חברי כנסת. אותו דבר לגבי הרכבת הממשלה: אם ראש הממשלה לא מצליח להקים קואליציה תך 30 יום, צריך לשמור לו את האופציה להקים ממשלת מומחים - אנשים שבאים מחוץ למערכת פוליטית או מתפטרים מהכנסת - לשנתיים בלבד, ושגם עליה אפשר להתגבר באותו רוב של 81".