המשתתפים בפאנל: יעקב פרי (יש עתיד), מיכל רוזין (מרצ), מייקל אורן (כולנו), אורן חזן (הליכוד), גלעד קריב (המחנה הציוני), אברהם מיכאלי (ש"ס), ינון מגל (הבית היהודי), שרון גל (ישראל ביתנו), צחי קליין (עלה ירוק).

על אף האמירות שנשמעו והמהלומות המילוליות שהוחלפו בפאנל "הבוחרים החדשים" של mako,  שהתקיים הבוקר בתיכון אוסטרובסקי רעננה, ידעו התלמידים לשמור על כבוד הדמוקרטיה והאזינו ברצינות רבה לדבריהם של נציגי המפלגות. אפילו אורן חזן, נציג הליכוד, הרגיש צורך לומר לתלמידים: " תפסיקו להיות כאלו רציניים, זה רק פוליטיקה".

>> מתלבטים למי להצביע בבחירות 2015? השאלון שבודק איזו מפלגה מתאימה לכם

מייקל אורן, הפנים החדשות של מפלגת כולנו, קם משולחן הפאנל והתחיל לשיר לתלמידים: " פתאום קם אדם בבוקר... ומחליט ללכת", שיר הנושא של פרויקט "הבוחרים החדשים". "אז אני קמתי בבוקר והחלטתי שאני הולך להתנדב בצבא ולקחת חלק באחריות על הגנת המדינה", הסביר מייקל לאחר שסיים לשיר.

לאחר שפירט לתלמידים את פועלו בארץ ובעולם, בין היתר היותו שגריר ישראל בארה"ב, שאל: "אתם יודעים מה האמריקאים הכי רוצים לדעת?", הקהל השתהה לתשובתו, ומייקל ענה: " הם רוצים תמיד לדעת מה ה 'אנד-גיים' שלנו? ובעברית- לאן פנינו מועדות בנושא המדיני?".

"ואנחנו לא צריכים להתבסס על אשליות שאין תקווה", מסביר מייקל ומוסיף: "אלא על תקווה בלי אשליות!".

בסיום דבריו התייחס מייקל אל המצעים של המפלגות השונות וקבע: "לא תמצאו מצע מפורט כמו ב 'כולנו' , שמסביר איך אנחנו עומדים לטפל במונופולים, במצוקת הדיור, בשטחים של יהודה ושומרון ובכל הבעיות של המדינה".

הדיון בסכסוך הישראלי- פלסטיני ובהשלכות של שטחי יהודה ושומרון תפס מקום מכובד בפאנל.

הראשונה שהתייחסה אליו הייתה מיכל רוזין, שהאשימה את הממשלה הנוכחית על כך שהעבירה כספים רבים לבניה בהתנחלויות על חשבון המיסים. וכתוצאה מכך, טענה: " באריאל ואלפי מנשה זה אזור בעדיפות א' שם משלמים מיסים נמוך יותר מרעננה. יש שם קרקע זולה ולוקחים להם ארבעה אחוזי מס ולא חמישים כמו שאנחנו משלמים. בנוסף, בהתנחלויות יש הסעות לבית הספר. וכל זה על חשבון המיסים שאנו משלמים".

אחריה, מגל חזר על טענתו של בנט, לפיה בוז'י ולבני סוף-סוף הבינו, לאחר הפיגוע בצפון, כי אסור להחזיר את רמת הגולן. לאחר מכן שאל את התלמידים:" ברשות הפלסטינית אין בחירות מזה שנים, ולמה?" מגל, שהיה ברור לו שלא יקבל תשובה מהקהל ענה: "כי חמאס גם ככה יתפוס את השלטון. אז חמאס זו צרה עוד קטנה לעומת הנפילות של השלטונות בארצות ערב".

יעקב פרי תקף את מגל: "כל התוכניות ההזויות והמשיחיות של הבית היהודי; לא רק שאין להם על מה להסתמך אלא הם יביאו למדינה דו לאומית ולסיומה של הציונות".

שרון גל מצידו טען, כי הסכסוך הוא "ישראלי- ערבי" ולא "ישראלי- פלסטיני". והוסיף: "חיזבאללה שפגע לנו בשיירה בהר דב, צריך לספוג מכה קשה. ואת שלטון חמאס, שאנחנו במערכה מתמדת מולם, צריך למוטט!". הקהל הגיב בתגובות נלהבות לדבריו.

אורן חזן, שאל את התלמידים: "כמה פלסטינים חיים תחת הכיבוש? בתקשורת תשמעו על עוד בקבוק או עוד פחית. אבל בואו אספר לכם- 99 אחוז חיים תחת השלטון הפלסטיני ולא תחת הכיבוש אז שלא יבלבלו לכם את השכל". לסיום קרא לתלמידים: " אנחנו בעד תיכון חדש ולא תיכון חדאעש".

גלעד קריב, ראש התנועה הרפורמית בישראל ונציג המחנה הציוני, התייחס כמו מייקל אורן אל מצעי המפלגות ותקף את ממשלת נתניהו: "הממשלה תקועה. תקועה גם חברתית-כלכלית וגם מדינית. תחפשו מצעים של הליכוד שבהם הם מסבירים את התהליך לפתרון הבעיות ולא תמצאו".

מי שיצא כנגד כל הדיון המדיני, היה מיכאלי, שאמר: "מנהיגי ציבור צריכים להיות אחראים ולא להשתמש בפופוליזם בכדי להשיג כיסא".

במדגם התלמידים התנהל קרב ראש בראש בין יש עתיד לבין המחנה הציוני, שהסתיים בשוויון של 23 אחוז לשתי המפלגות. הבית היהודי הגיעה למקום השלישי עם 17 אחוז. אחריה מרצ עם 13 אחוז, הליכוד עם 9 אחוזים, עלה ירוק עם 6 אחוזים, כולנו עם 4 אחוזים וישראל ביתנו עם 3 אחוזים.