ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה ממריאים לארה" (צילום: אבי אוחיון)
פרשת הבקבוקים רודפת את המפלגה. בנימין ושרה נתניהו | צילום: אבי אוחיון

מדד הקמפיין הוא משאל בהשתתפות פרשנים פוליטיים וכתבים מכלי התקשורת המרכזיים בישראל. המשתתפים מחלקים ציונים לאופן שבו הגופים הפוליטיים והמנהיגים שלהם התנהלו בטלוויזיה, ברדיו, בשלטי החוצות וברשתות החברתיות. התוצאות משוקללות עם סקר שנערך בקרב הציבור הרחב, וכך נבחרים מצטייני השבוע.

המחנה הציוני ממשיך להוביל את הרשימה. קשה להצביע על פעילות יוצאת דופן של המפלגה השבוע. מחולל סיסמאות של ביבי ותגובה מהירה להאשמות בנושא מימון המפלגות והסרטונים האחרונים הם מהלכים נכונים, אבל לא עוררו רעש גדול. נראה שהמפלגה מהמרת על קמפיין סולידי, ובינתיים, זה עובד לה. האיחוד המוצלח של הרשימה המשותפת מקפיץ אותה אל המקום השני. גם כאן אין עדיין קמפיין מסודר, אבל איחוד השורות עושה רק טוב לאיימן עודה ולשותפיו.

 

 

בעוד שבצמרת אין הפתעות מרעישות, בתחתית הטבלה הרוחות סוערות. החיבור בין אלי ישי למרזל ולבן ארי מדרדר אותו לתחתית. הוא ממשיך לטעון שמדובר בעניין טכני בלבד, אבל התגובות לא אוהדות. מקום אחד מעליו נמצאת "ישראל ביתנו". התחושה היא שהמפלגה הגיעה לתחתית, ומצביעיה (על פי הסקרים, לפחות), מורכבים מהגרעין הקשה של ישראלים שעלו מרוסיה. תומכי הימין האחרים נוטים יותר לעבר הליכוד והבית היהודי.

הבית היהודי, שהתרגלו לראות את החלק העליון של הטבלה מדרדרים למטה אחרי שבוע קשה, שכלל את שריונו של אלי אוחנה ברשימה, גל ביקורת פנימי עצום ופרישתו של אוחנה, שככל הנראה הבין מה צפוי לו. בנט כבר לא זוכרה בתשואות על כל מהלך שהוא עושה. אולי המכה שחטפה המפלגה תוריד את מפלס הביטחון העצמי, ותעשה לה רק טוב בהמשך.

אוחנה עם בנט. נפרדו אחרי 3 ימים (צילום: גור דותן)
אלי אוחנה ונפתלי בנט. שריון שנכשל | צילום: גור דותן
 

גם הליכוד עבר שבוע לא קל. מאז מוצאי שבת מנסה המפלגה להסב את תשומת הלב מפרשת הבקבוקים בבית נתניהו לתנועת v15, התנועה החוץ פרלמנטרית שמריצה קמפיין להחלפת השלטון.  בינתיים, הספין לא מצליח לתפוס, גם בגלל שהליכוד דוחפים אותו חזק מדי, ובתקשורת אוהבים סיפורים שהם עצמם חשפו ולא שדוחפים להם בכוח. בנוסף, חשוב לזכור שאם v15 ייחשב תעמולה שצריכה להיספר במימון המפלגות, מה עם ישראל היום? האם הוא נחשב לחלק מהקמפיין של נתניהו? ומה עם ידיעות אחרונות? האם הם שייכים לקמפיין של המחנה הציוני ושל יש עתיד?

 

רוצים ביביסיטר

למרות השבוע הקשה של הליכוד, סרטן הביביסיטר הצליח לשעשע רבים. אתגרנו את העונים על המדגם בשאלה מי הם באמת רוצים שישמור על הילדים שלהם. נתניהו ולפיד בראש הרשימה עם נתון זהה. אחריהם צועד נפתלי בנט, ואחריו ציפי לבני, שבנושא הזה מעוררת יותר אמון מאשר בנושאים אחרים, ככל הנראה.

 

  

שאלת מנהל הבנק כבר מעידה על משהו מהותי יותר. ממנהל הבנק אתה מצפה שישמור על הכסף שלך, ולא יעשה שטויות. יאיר לפיד, עד לא מזמן שר האוצר להזכירכם, זוכה כאן לאחוז תמיכה נמוך. נתניהו מצליח לנתק את עצמו מהמדיניות של לפיד על אף שישב איתו באותה הממשלה, וזוכה לתמיכה הרבה ביותר. כחלון, כצפוי, מעורר בציבור אמון רב בנושא, ונראה שההתמקדות שלו בנושאים כלכליים נושאת פרי.

 

 

גם בתחום הרפואה נתניהו מוביל בבטחה. כן הישגים או לא הישגים, אחוז גדול מהציבור תופס אותו כמקצוען. יצחק הרצוג נמצא הרחק מאחוריו, אבל הוא יכול להתנחם בעובדה שהוא במקום השני, לפני בנט. כחלון, שכיכב בתחום הבנקאות, נמצא בתחתית הרשימה בנושא הרפואה. אולי כדאי לו להתבטא יותר בנושא השר"פ.

 

משתתפי הפאנל: אריק בנדר (מעריב), ירון אברהם (ערוץ הכנסת), רזי ברקאי (גלי צה"ל), מקבולה נאסר (רדיו א-שמס), שלום ירושלמי (מקור ראשון), ישראל כהן (כיכר השבת), אודי סגל (חדשות 2) יואב לימור (ישראל היום וקשת), רינה מצליח (חדשות 2), דנה סומברג (מעריב), עידן קוולר (גלי צה"ל), יואב קרקובסקי (רשת ב'), טל שניידר (mako), מתי טוכפלד (ישראל היום), מנחם לזר (פאנלס פוליטיקס), דרור גלוברמן (mako) ועוד. 

ממצאי סקר שנערך עבור MAKO על ידי מכון המחקר פאנלס פוליטיקס, בראשות מנחם לזר. בסקר השתתפו 500 חברים בפאנל הפוליטי שלPanel4All לביצוע מחקרים על גבי האינטרנט. הסקר בוצע על גבי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל - מגיל 18 ומעלה. הסקר נערך בתאריך 1 בפברואר 2015. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 4.6 אחוזים.