מדד הקמפיין הוא משאל בהשתתפות פרשנים פוליטיים וכתבים מכלי התקשורת המרכזיים בישראל. המשתתפים מחלקים ציונים לאופן שבו הגופים הפוליטיים והמנהיגים שלהם התנהלו בטלוויזיה, ברדיו, בשלטי החוצות וברשתות החברתיות. התוצאות משוקללות עם סקר שנערך בקרב הציבור הרחב, וכך נבחרים מצטייני השבוע.

אין תמונה
סוף סוף, יש סיבה לחייך

"יש עתיד" כובשת השבוע את ראשות הטבלה. יאיר לפיד ושותפיו מחזירים לעצמם את המומנטום, אולי על חשבון ההצלחה של משה כחלון בסקרים. המפלגה פועלת בעיקר בתחום הדיגיטל: מחולל קרדיטים שלועג לנתניהו, עיתון דמיוני שדומה להפליא לידיעות אחרונות, סדרת סרטונים שמגיבה לטוקבקים עם עופר שלח, יעל גרמן ומאיר כהן. במקביל, לפיד דוהר מאירוע פומבי לאירוע פומבי ברחבי הארץ.

 

לא ברור האם האיחוד בין "העבודה" ל"התנועה" ימשיך להיקרא "המחנה הציוני". במפלגה המאוחדת שוקלים לשנות את השם כדי לא לפגוע במצביעים הערבים. עד שתתקבל החלטה, "המחנה הציוני ממשיך להפגין עקביות בציוני הקמפיין ונמצא במקום השני. נראה בשבוע הבא איך ישפיעו תוצאות הפריימריז שמתנהלים היום (ג') על המיקום שלה.

אחרי שבוע לא קל עם ההאשמות נגד נפתלי בנט והתפקוד שלו כקצין בכפר כנא וההתבטאויות של חברי הכנסת שלהם נגד נישואים חד מיניים, "הבית היהודי" יורדת למקום השלישי. פגיעה קלה, יחסית. בנט מיהר להציב את עצמו בחזית הראשונה של המגיבים לפיגוע בפריז (כמו נתניהו, ליברמן ואלי ישי), אולי בניסיון להסיט את הדיון לפסים אחרים. מבחינת הציבור, הפרשה הזו לא מזיקה מאוד למפלגה. רק 3 אחוזים מהמצביעים אמרו שיחפשו לעצמם מפלגה אחרת, ואילו 11 אחוז מהמשתתפים בסקר הודיעו שבניגוד למערכת הבחירות הקודמות, הפעם הקול שלהם שייך לבנט.

 

 

אחרי "מרצ", שלא ממש נפגעה מהפרישה של ניצן הורוביץ, נמצא "הליכוד". המפלגה יצאה בכוחות מחודשים מהפריימריז, ומסתערת בכל הכוח על שינוי שיטת הממשלה. אפשר היה לצפות לתגובה חיובית יותר בטבלה, אבל לנתניהו יש עוד זמן כדי לנווט את הקמפיין לכיוונים יעילים.

כולנו של כחלון, נמצאת במקום השישי. הצירוף של גלנט עשה רעש, והמפלגה דואגת לאיזון יפה בין נשים לבין גברים, אבל הרשימה עדיין משדרת אפרוריות, והקמפיין כולו נראה תקוע. כחלון יכול לשאוב עידוד מסוים מהעובדה שהסקר שלנו מציב אותו בראש רשימת הפוליטיקאים האמינים. מיד אחריו נפתלי בנט וזהבה גלאון. בנט הוא החבר היחיד בממשלה האחרונה שמצליח לשמור על מידה של אמינות. כל חבריו לממשלה – נתניהו, לפיד, לבני וליברמן – ממלאים את חלקה התחתון.

משתתפי הפאנל: אריק בנדר (מעריב), ירון אברהם (ערוץ הכנסת), רזי ברקאי (גלי צה"ל), מקבולה נאסר (רדיו א-שמס), שלום ירושלמי (מקור ראשון), ישראל כהן (כיכר השבת), אודי סגל (חדשות 2) יואב לימור (ישראל היום וקשת), רינה מצליח (חדשות 2), דנה סומברג (מעריב), עידן קוולר (גלי צה"ל), יואב קרקובסקי (רשת ב'), טל שניידר (mako), מתי טוכפלד (ישראל היום), מנחם לזר (פאנלס פוליטיקס), דרור גלוברמן (mako) ועוד. 

ממצאי סקר שנערך עבור MAKO על ידי מכון המחקר פאנלס פוליטיקס, בראשות מנחם לזר. בסקר השתתפו 500 חברים בפאנל הפוליטי שלPanel4All לביצוע מחקרים על גבי האינטרנט. הסקר בוצע על גבי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל - מגיל 18 ומעלה. הסקר נערך בתאריך 11 בינואר 2015. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 4.6 אחוזים.