המריבה בפייסבוק (צילום: טוויטר)
המריבה בפייסבוק | צילום: טוויטר

מרכיבים ממשלה בטוויטר? את מה שהמועמדים לא אומרים בריאיונות או בהודעות לתקשורת, הם מספקים ככל הנראה ברשתות החברתיות. ראש הממשלה בנימין נתניהו התחייב הערב (חמישי), במספר ציוצים בעמוד הטוויטר שלו, כי יצרף את נפתלי בנט ומפלגתו לממשלה אם תוטל עליו המשימה להרכבת הממשלה. למרות המסר המעודד, בנט השיב מתקפה והזכיר כי ב-2013 ניסה נתניהו לדחוק אותו מחוץ לממשלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"הבית היהודי תהיה שותפה לממשלה שלנו, אבל אם היא תרד בכמה מנדטים זה לא ישנה דבר. אם הליכוד יירד בכמה מנדטים, הרכבת הממשלה עלולה להימסר לשמאל", כתב נתניהו. "אם הליכוד לא יהיה מספיק גדול יש סכנה שיטילו את הרכבת הממשלה על השמאל. לא מובן מאליו שאנחנו נרכיב. מי שרוצה אותי כראש הממשלה צריך להצביע רק ליכוד", הוסיף נתניהו.

בנט לא נשאר חייב: "החלק הראשון לא נכון (פעם שעברה ניסו להדיר אותנו מהממשלה), והחלק השני לא יהיה (רק בית יהודי גדול ימנע שתוקם שוב ממשלה עם השמאל", כתב בטוויטר. 

למריבה הצטרף גם משה כחלון, יו"ר כולנו: "שנה ושמונה אתם רבים. את עם ישראל זה פחות מצחיק. במקום לנצח אחד את השני תתעסקו בלנצח את יוקר המחיה". גם יו"ר התנועה ציפי לבני הגיבה: "ביבי צודק - זה אנחנו או הוא".

"תקציב חברתי". כחלון (צילום: חדשות 2)
"נשה ושמונה אתם רבים". כחלון | צילום: חדשות 2

בנט: "למי נתניהו ירים טלפון בעשר ודקה ביום הבחירות?"

השבוע, בריאיון "סלפי" מיוחד לחדשות 2 Online, טען בנט כי הבחירות עוסקות בשאלה - את מי יזמין נתניהו לממשלתו. "אני לא פוסל אף מפלגה - זה תלוי בכוח הפוליטי. השאלה הגדולה בבחירות האלה היא למי נתניהו ירים טלפון בעשר ודקה בלילה ביום הבחירות ב-17 במרס - לציפי או לבנט?".

 יו"ר הבית היהודי אמר לכתבנו עמית סגל כי "בשתי מערכות הבחירות האחרונות נתניהו פעם קרא לאהוד ברק פנימה והוא הוביל את מדיניות הממשלה, ובפעם האחרונה צירף את לבני על ששת המנדטים שהיו לה ו'ציפה' הובילה את המשא ומתן. זה לא הגיוני, אנחנו צריכים הרבה כוח כדי להיות המפלגה הדומיננטית בממשלה הבאה".

השבוע פורסם סקר חדש שערך מכון "פאנלס פוליטיקס" עבור ערוץ הכנסת: על פי הסקר זוכה הליכוד ל-25 מנדטים, לעומת 24 מנדטים ל"מחנה הציוני". הבית היהודי בראשות בנט נותרה המפלגה השלישית בגודלה, אך ירדה משמעותית ל-13 מנדטים.

הרשימה הערבית המאוחדת זכתה בסקר ל-12 מנדטים, יש עתיד ל-11, כולנו בראשות כחלון עם 10, יהדות התורה עם 7, ש"ס עם 6, ישראל ביתנו עם 5, מרצ עם 5 והרשימה המשותפת של אלי ישי ועוצמה יהודית עברה את אחוז החסימה וזכתה לארבעה מנדטים. 22% מהנשאלים הגדירו את עצמם קולות צפים או מתלבטים.