קולותיהם של 174,843 מצביעים שנתנו את קולם למפלגות שלא עברו את אחוז החסימה לא נספרו וירדו לטמיון. כמות הקולות כזאת שווה כחמישה מנדטים, ומספיקה לצורך ההמחשה, לצמצם את הפער בין הליכוד והמחנה הציוני בבחירות לכנסת ה-20. המפלגה הקרובה ביותר לעבור את אחוז החסימה הייתה מפלגת "יחד" בראשות אלי ישי, שזכתה ל-118,368 והייתה רחוקה רק כ-11 אלף קולות מלהכניס ארבעה חברי כנסת לפרלמנט הישראלי. בזמן שבש"ס חוגגים ניצחון, במטה של ישי עדיין מעכלים את התוצאות ונערכים לקראת מסיבת עיתונאים שתתקיים מחר בצהריים, במהלכה יגיב ישי באופן רשמי לתוצאות הבחירות. מקורבים לישי מספר כי במטהו שוקלים לעתור נגד הקולות שקיבלה המפלגה ונפסלו. זאת בתקווה שהקולות הפסולים הללו יסייעו ל"יחד" להיכנס לכנסת. עם זאת, במטהו של ישי מסבירים כי "טרם התקבלה החלטה כזאת".

מפלגה נוספת שנחלה אכזבה גדולה היא מפלגה "עלה ירוק". אחרי ניסיונות חוזרים ונשנים של המפלגה לעבור את אחוז החסימה מדי מערכת בחירות, נדמה היה שהשנה סיכוייה גבוהים מתמיד. בעוד שכמה ממדינות ארה"ב הפכו בצעד דרמטי את השימוש ואת מכירת הקנאביס לחוקי – במפלגת "עלה ירוק" ביקשו לבצע מייק-אוובר ולשוות למפלגה תדמית רצינית ואף מדעית.

אל המפלגה גייס השנה יו"ר המפלגה, אורן ליבוביץ' (סגן בצה"ל) את ד"ר ברקת שיף-קרן, רופאת כאב בבית החולים איכילוב ונדמה היה שד"ר שיף-קרן מצליחה לשנות את תדמית המפלגה "הסטלנית". עם זאת, גם השנה המפלגה לא עברה את אחוז החסימה, ואפילו לא הייתה קרובה לכך, עם 38,624 קולות בלבד.

"התוצאות מאוד מפתיעות בעייני", אומרת ד"ר שיף-קרן בתגובה, "הן מראות, תסלחי לי, שעם ישראל טיפש, כי בעצם מה שהצעתי היה חיים של איכות, תפיסת עולם של יחד, של הבנה ונגד כאבים. הצענו אופק ואנשים בחרו להילחם אחד בשני. אחד הדברים שחשוב להביא לידיעת הציבור, הוא שבדרך כלל אין לנו הרבה שליטה על המצב הביטחוני ולכן צריך לפעול כדי לשפר את חיינו במישורים אחרים".

ד"ר שיף-קרן מסבירה כי היא חשה שהמפלגה הצליחה לשנות את תדמיתה ועם זאת, הייתה זקוקה להתראה מוקדמת יותר לפני הבחירות. "הצלחנו לשנות את תדמית המפלגה אבל לא הצלחנו לחדור מספיק עמוק לשכבות האוכלוסייה השונות", היא אומרת. "כרופאה, גיליתי שיש בורות נוראית בקרב אנשי המקצוע העוסקים במדעי החיים בקשר לנושא. אני לא מרגישה שטעינו בדבר. אני חושבת שפשוט לא היה לנו מספיק זמן ואילו היינו יודעים על הבחירות שלושה-ארבעה חודשים קודם לכן הקמפיין היה הרבה יותר מעמיק. בפעם הבאה, מה שכנראה לא יקרה בעוד הרבה זמן, נבוא אחרי שנעשה הרבה הסברה בציבור מחוץ לכנסת, נצליח לגייס כספים ונפעל למען אי הפללה".

תתמודי שוב?
"המטרה שלי היא להביא לאי הפללה ולליגליזיציה ונכון להיום אני עושה את העבודה הזאת מחוץ לכנסת. אם המאבק הזה יצליח – אולי כבר לא נצטרך להתמודד בכנסת"

מפלגות נוספות שנותרו מחוץ לכנסת עם מס' קולות נמוך במיוחד הן: "הרשימה הערבית" בראשות טאלב א-סאנע – עם  4,020 קולות; מפלגת "הירוקים" עם 3,118 קולות, "כולנו חברים נ נח" של חסידי ברסלב עם 2,348 קולות, "ובזכותן" של הנשים החרדיות -   1,858 קולות; התקווה לשינוי בראשות עאטף קרינאווי - 1,471 ומפלגת "כלכלה" בראשות האחים בני ודני גולדשטיין – 1,001 קולות. את מספר הקולות הנמוך ביותר קיבלה מפלגת "מגינים על ילדינו" שנלחמה בתרבות הפורנו עם 58 קולות בלבד.