חרדית מצביעה בבחירות 2009 בבני ברק (צילום: אוריאל סיני, getty images)
הצבעה בבני ברק בבחירות 2009. למצולמים אין קשר לכתבה | צילום: אוריאל סיני, getty images

שאלת הייצוג הנשי שבה ועולה לקראת הבחירות הבאות, בעוצמה שלא זכורה ממערכות בחירות קודמות. לאחר הסערה בעקבות מיעוט הנשים במקומות ריאליים בליכוד, ההתעקשות של משה כחלון לשבץ מספר שווה של נשים וגברים ברשימתו וההתלהבות מהרשימה המאוזנת של המחנה הציוני, נראה שגם הציבור מצטרף לדרישה לכנסת שבה יש שוויון בין נשים לבין גברים.

מסקר שערך מכון "גיאוקרטוגרפיה" עבור עמותת כ"ן (כח נשים) בקרב האוכלוסייה היהודית בישראל, עולה ש-76.3 אחוז מאזרחי ישראל תומכים בייצוג שוויוני לנשים בכנסת ורק 7.7 אחוזים אינם תומכים בו. נתון נוסף, וחשוב יותר עבור המפלגות, הוא הנכונות של של מצביעים לתמוך במפלגות שמדירות לגמרי נשים משורותיהם. 55.7 אחוז מהמשיבים לא מתכוונים להצביע למפלגות שאינן כוללות נשים, לעומת 18 אחוז שהכריזו שמפלגות כאלה יזכו בקולם.

הנתון הזה מקבל משנה תוקף כאשר בוחנים את החלוקה בין המשיבים. באופן צפוי, יחסית, 83.2 אחוז מבין המשיבים החילונים תומכים בייצוג שוויוני, כמו גם 76.8 אחוז מבין מי שהגדירו את עצמם כמסורתיים. ואם חשבתם שהציבור הדתי והחרדי דווקא תומך בהדרה, אולי כדי שתשנו את דעתכם לאור העובדה ש-53.8 אחוז מהם השיבו שהם תומכים בשוויון ייצוגי. בנוסף, 60.3 אחוז מבין החילונים, 53.6 אחוז מבין המסורתיים ו-45.1 אחוז מהדתיים-חרדים ענו כי לא יצביעו למפלגות שאין בהן נשים כלל.