N12
פרסומת

תם משבר מינוי הרמטכ"ל: השופט בדימוס רובינשטיין יכהן זמנית כיו"ר ועדת המינויים

אחרי שמזוז פרש נוכח החלטת בג"ץ שביטל את מינוי הקבע שלו, הודיע השופט בדימוס אליקים רובינשטיין שיכהן זמנית בתפקיד • החלטתו של רובינשטיין סוללת למעשה את האפשרות למנות את הרצי הלוי לרמטכ"ל

עמית סגל
פורסם:
היועמ"שית גלי בהרב מיארה, הרצי הלוי , מני מזוז
היועמ"שית גלי בהרב מיארה, הרצי הלוי , מני מזוז | עיבוד: פלאש 90
הקישור הועתק

תם משבר מינוי הרמטכ"ל: אחרי שבג"ץ קיבל אתמול את העתירה נגד מינוי הקבע של מני מזוז ליו"ר ועדת המינויים, ולמעשה הטיל מכה על היועמ"שית שהגנה על עמדת הממשלה, הודיע מזוז שלא יכהן בתפקיד. החלטתו אמורה הייתה להביא לעיכוב במינוי הרמטכ"ל, שכן הוא טעון את אישור הוועדה למינוי בכירים, אבל היום (שישי) הודיע השופט בדימוס אליקים רובינשטיין שהוא יכהן זמנית בתפקיד ויקדם את המינוי. 

רובינשטיין יכהן באופן זמני בלבד, והממשלה הבאה לכשתקום תוכל למנות לתפקיד מועמד קבוע. בהחלטת בג"ץ נקבע כי ממשלת המעבר לא יכולה לאשר מינוי שכזה שנמשך על פני 8 שנים וישפיע על הממשלות שיבואו אחריה. 

במהלך הדיון הקודם בעתירה הוצא צו על תנאי, לאחר שנשמעה ביקורת של השופטים על מינוי קבע של מזוז בתקופת בחירות. היועמ"שית דחתה את הצעת השופטים למינוי זמני רק לצורך אישור מינוי הרמטכ"ל.