כ"ץ: הוריתי לרמטכ"ל להדיח משירות מילואים את מועמד הדמוקרטים עמרי רונן
רונן, ממייסדי "אחים לנשק", אמר ב"פגוש את העיתונות" כי גם בפעם הבאה יעשה "כל מה שצריך" כדי למנוע הפיכה משטרית • כ"ץ, שתמך בשבוע שעבר בחסינות לחרדים שלא מתגייסים: "לא אאפשר לנגע הסרבנות לשוב לשורות צה"ל"


החדשות בקצרה:
- שר הביטחון כ"ץ הנחה להדיח משירות מילואים את עמרי רונן.
- רונן, מתמודד למפלגת הדמוקרטים, ב"פגוש את העיתונות": "גם בפעם הבאה אעשה כל מה שצריך כדי למנוע הפיכה משטרית".
- כ"ץ: "לא אאפשר לנגע הסרבנות לשוב לשורות צה"ל - מכל סיבה שהיא".
- שר הביטחון הנחה את הרמטכ"ל לוודא שרונן יסולק מכל מסגרת בצה"ל.
- בשבוע שעבר תמך השר בכנסת בחסינות לחרדים שאינם מתגייסים.
שר הביטחון ישראל כ"ץ הנחה היום (ראשון) את הרמטכ"ל להדיח משירות מילואים את עמרי רונן, מתמודד בפריימריז של מפלגת הדמוקרטים. ההחלטה התקבלה בעקבות דברים שאמר רונן אתמול בתוכנית "פגוש את העיתונות", שם חזר על אמירתו כי במקרה של הפיכה משטרית - יש לעשות הכול כדי למנוע אותה.
רונן נשאל ע"י ירון אברהם מדוע לא הסיר את הסוגיה של "אי-התייצבות" מעל הפרק. "אין לי על מה להוריד סוגיה", השיב רונן. "זאת אחת הסיבות שאני אכנס גם לכנסת - בשביל לוודא שלא תהיה הפיכה משטרית במדינת ישראל, לוודא שיהיו איזונים מבניים. אני חושב שאזרחים במדינת ישראל הדמוקרטית והליברלית צריכים לעשות כל דבר, כל דבר, בשביל למנוע הפיכה משטרית".
"לא אאפשר לנגע הסרבנות לשוב לשורות צה"ל - מכל סיבה שהיא", מסר השר כ"ץ בהודעה רשמית. "אני נחוש לבער מצה"ל את תופעת הסרבנות, כפי שפעלתי מתחילת כהונתי כשר הביטחון". כ"ץ הוסיף כי הנחה את הרמטכ"ל לוודא שרונן, שלדבריו קרא והטיף לסרבנות מטעמים פוליטיים, יסולק מכל מסגרת של שירות בצה"ל.

במכתבו לרמטכ"ל ציין שר הביטחון כי קיים "דין אחד לכולם" וכי צה"ל חייב להישאר מחוץ למחלוקות פוליטיות ולשרת את ביטחון ישראל בלבד. "זו המדיניות", הבהיר כ"ץ. "כך ייעשה גם בכל מקרה דומה בעתיד". הוא הדגיש כי יש לנהוג באפס סובלנות כלפי תופעת הסרבנות.
החלטתו של שר הביטחון מגיעה לאחר שבשבוע שעבר הוא תמך בכנסת בחסינות לחרדים שאינם מתגייסים לצה"ל. כעת, לדברי השר, המדיניות שקבע נועדה להשאיר את הצבא מחוץ לכל מחלוקת פוליטית.

סרן במילואים עמרי רונן, קצין ביחידה מובחרת ששירת יותר מ-300 ימי מילואים במלחמה, הכריז בפברואר ב"אולפן שישי" שהוא רץ לפוליטיקה. סבתו של רונן, נירה, נרצחה ב-7 באוקטובר בכפר עזה ובתקופת הרפורמה המשפטית לפני המלחמה היה במסגרת "אחים לנשק", מהקולות הבולטים נגד הרפורמה המשפטית.
