"העובדים נצורים במקום": פעילי שמאל חסמו את הכניסה למטה מפלגת הציונות הדתית
פעילי "עומדים ביחד" הפגינו במשרדי המפלגה • הציונות הדתית: "העובדים נצורים והונחו שלא לצאת" • המפגינים נשאו שלטים נגד סמוטריץ' בידיים "צבועות בדם" • תיעודים

החדשות בקצרה:
- מפלגת הציונות הדתית: פעילי שמאל קיצוני ניסו לחדור באלימות למטה המפלגה.
- המפלגה מסרה כי עובדיה היו נצורים במקום והונחו שלא לצאת מהמשרדים.
- פעילי "עומדים ביחד" תועדו במקום עם שלטים וידיים "צבועות בדם".
- המפגינים קראו: "סמוטריץ' מממן, המתנחלים שורפים, הדם על הידיים".
מפלגת הציונות הדתית הודיעה הבוקר (רביעי) כי "פעילי שמאל קיצוני ניסו לחדור באלימות למטה מפלגת הציונות הדתית, עם דם על הידיים ובצעקות 'ערבים רוצים לחיות'". לפי המפלגה, עובדיה היו "נצורים במקום" והונחו שלא לצאת ממשרדיהם.

הפעילים של עומדים ביחד, תועדו במקום עם שלטים נגד שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ומתנחלים, ועם ידיים וחולצות לבנות "צבועות בדם". הפעילים קראו: "סמוטריץ' מממן, המתנחלים שורפים, הדם על הידיים של ממשלת הדמים. החליפה לא תעזור, פה הם מכשירים טרור".

מעומדים ביחד נמסר: "מפלגת הציונות הדתית מעבירה מיליונים לתמיכה בפעילות חוות הטרור בגדה המערבית. שר האוצר סמוטריץ' מעביר את הכסף של אזרחי ישראל לטרור מתנחלים ששורף כפרים, מנשל ומגרש אנשים מאדמותיהם ובתיהם ושורף לנו את העתיד. כל עוד הטרור הזה יימשך לא יהיה פה ביטחון בשבילנו. לא נפסיק להיאבק עד שיפרקו את החוות ויעצרו את הטרור. עד שיהיה שלום ישראלי-פלסטיני".
מפלגת הציונות הדתית מסרה: "לאחר הגעת כוחות המשטרה, פעילי השמאל הקיצוני מארגון 'עומדים ביחד' עזבו את מטה המפלגה בשוהם. להסתה של יאיר גולן וחבריו, ולשתיקה של גדי איזנקוט, נגד המתיישבים, רואים תוצאות בשטח. אנו דורשים מהמשטרה לחקור את האירוע, ולהבטיח את ביטחונם של עובדי המפלגות בישראל. אין מקום לאלימות במגרש הפוליטי. על מנהיגי האופוזיציה גדי איזנקוט, נפתלי בנט וחילי טרופר, לגנות את אלימות השמאל הקיצוני שמונע מהסתה נגד ציבור המתיישבים".

מנכ"ל הציונות הדתית יהודה ולד הגיב: "אנשי השמאל ששפכו דם ונהגו באלימות הבוקר במטה הציונות הדתית,
הם אלו ששפכו דם בכניסה לבית הרמטכ"ל זמיר בזמן המלחמה שהוא והלוחמים הגיבורים הובילו בעזה את חיסול מחבלי חמאס והחזרת החטופים. חבורת כפויי טובה פוסט ציונים, האנרכיסטים האלה לא יפחידו אותנו".
חה"כ צבי סוכות הגיב: "המחנה לחיסול הדמוקרטיה מנסה להטיל אימה באלימות פיזית וניסיון רצח הוא עניין של זמן. הניסיון לפרוץ באלימות עם סימני דם למשרדי מפלגת הציונות הדתית ולהפחיד את עובדיה הוא אלימות פוליטית מסוכנת לכל דבר ותוצאת ההסתה שמתירה את דמינו. הם ינסו בכל הכוח לגנוב את הבחירות.. לא ניתן להם!"
חה"כ אוהד טל מהמפלגה הגיב: "בשמאל הקיצוני מבינים היטב את המהפכה שמפלגת הציונות הדתית הביאה בהתיישבות, בביטחון, בכלכלה, ועוד. לא נעצור!"

