N12
פרסומת

בדרך לבן גביר: טלי גוטליב תתמודד בעוצמה יהודית – ולא תוכרז כפורשת מהליכוד

לפי הסיכום בין הצדדים, חברת הכנסת תוכל לרוץ ברשימתו של השר לביטחון לאומי בבחירות, אך תמשיך להצביע עם הליכוד בכנסת הנוכחית • במערכת הפוליטית מעריכים: מהלך שנועד לחזק את הימין הקיצוני ולפנות לנתניהו שטח במרכז

דפנה ליאל
עמית סגל
פורסם:
איתמר בן גביר, טלי גוטליב, בנימין נתניהו
איתמר בן גביר, טלי גוטליב, בנימין נתניהו | צילום: פלאש 90
הקישור הועתק

נחשף ב-N12: מפלגת הליכוד וחברת הכנסת טלי גוטליב הגיעו הערב (חמישי) להסכמות שלפיהן גוטליב תתמודד בבחירות לכנסת ה-26 ברשימת סיעת "עוצמה יהודית" של איתמר בן גביר – מבלי שסיעת הליכוד תכריז עליה כפורשת.

על פי ההסכם שנחתם בין הצדדים, תמורת האישור להתמודד במפלגה אחרת ללא סנקציות פרלמנטריות, גוטליב תישאר מחויבת באופן מלא למשמעת הסיעתית של הליכוד בכל ההצבעות במליאה ובוועדות עד לתום כהונתה של הכנסת הנוכחית. בהודעה רשמית מטעם מפלגת הליכוד נמסר בקצרה: "מאחלים לטלי בהצלחה".

הסיכום מאפשר לגוטליב לחצות את הקווים לעוצמה יהודית מבלי לספוג את הסנקציות הקבועות בחוק על חברי כנסת שפורשים מסיעתם – ובראשן האיסור להתמודד בבחירות הבאות ברשימה שמיוצגת בכנסת.

במערכת הפוליטית מעריכים כי מדובר במהלך מתוכנן שנועד לשרת את שני הצדדים: מחד, חיזוק האגף הימני-אידיאולוגי של עוצמה יהודית כדי להבטיח את מקסום קולות הגוש, ומאידך – סיוע ליו"ר הליכוד בנימין נתניהו לפנות קולות מתונים יותר בקרב מצביעי המרכז-ימין לקראת הבחירות הקרובות.

"ברוכה הבאה חברת הכנסת טלי גוטליב", מסר בן גביר אחרי ההודעה על ההסכמות. "ראינו שאת לוחמת אמיתית. לוחמת נגד העוולות. לוחמת למען הצדק. לוחמת נגד הדיפ-סטייט. לוחמת נגד זה שרדפו את ראש ממשלתינו היקר. טלי, אנחנו גאים בך. מחבקים אותך. שמחים שאת באה".


בימים האחרונים הביעה גוטליב תמיכה בליכוד, טענה לנאמנות למפלגה ולרה"מ, ובאותה הנשימה דרשה את המקום ה-12 ברשימת המפלגה לכנסת ואיימה במעבר למפלגה אחרת. על רקע הפרסומים בחדשות 12 על האיומים של גוטליב והאפשרות שתשולב במפלגה אחרת, אמרה גוטליב: "ככל שהייתי מקבלת הצעה ריאלית ממפלגה שהייתה מכבדת את כוחי האלקטורלי ואת יכולתי המובהקת ב"ה להיות שרה בתפקיד רב חשיבות, בשם הבוחרים שלי הייתי שוקלת זאת בכובד ראש".

פרסומת

בחירות 2026 - סקר הסקרים, סקר חדשות 12

בשורת ציוצים ציינה גוטליב את ה"מסירות" שלה לרה"מ ואת האכזבה ממנו ומסביבתו, ואף תקפה והאשימה ב"סיכול ממוקד" על רקע התוצאות בפריימריז: "מסירותי האדירה לרה"מ ולממשלת הימין הייתה אדירה תמיד. נשכבתי על הגדר כך ממש עבור רה"מ וממשלת הימין. אינני מצפה למחיאות כפיים אך בוודאי לא אסכים להיות אסקופה נדרסת כשאני מנהלת את המאבק העיקש בשלטון הפקידים ובהתפרעות בג"ץ בפסיקותיו המקוממות בעניינים מדיניים צבאיים ופוליטיים. רה"מ קיבל את עצת סביבתו לסכל אותי בסיכול ממוקד בפריימריז. בקרב דוד מול גוליית ובזכות אמון אנשי הליכוד הימניים הגעתי למקום 12 בפריימריז ובגלל השריונים אני במקום 20".

פרסומת

"לצערי רה"מ כפי זכותו מידר אותי מקמפיין הליכוד, ואנשי הקמפיין החליטו שלא לגעת בחובתנו לרסן את כוחו של בג"ץ", טענה גוטליב בתחילת השבוע. "אנשי הקמפיין ממשיכים לתדרך נגדי ולהציגני ככוח מחליש בליכוד. נבחרתי כדי להוביל למשילות ימנית ולגדוע את התנהלותו המופקרת של בג"ץ שקנה לעצמו סמכות לא לו והפך בעיני עצמו לרשות נעלה. רה"מ גמר אומר לא לאפשר לי להיות שרת המשפטים ואפילו לא יו"ר ועדת החוקה, והחליט לדחוק אותי לקצה מוסתר מאחור. זו זכותו של רה"מ".

בציוץ אחר גוטליב האשימה את קמפיין הליכוד בדחיקתה, ב"דחיקת נשים", ובהימנעות ממאבק בבג"ץ, בשלטון הפקידים לדבריה, וברדיפת אנשי ימין. בציוץ נוסף, שעתיים לאחר מכן, כתבה: "אין נאמנה כמוני לרה"מ ולמפלגת הליכוד. אין! רה"מ לא חייב לי דבר וחצי דבר. נאמנותי לא מוטלת בספק ולא תלויה בדבר. רה"מ ויועציו הם שפועלים להדיר אותי מהליכוד בניגוד גמור לרצון הבוחרים. קמפיין הליכוד שגוי מיסודו. וחובתי להתריע בשער. יועצי נתניהו בעד 'מיתוג חדש' לליכוד. אפס עיסוק בשלטון הפקידים שמכשיל את ממשלת הימין. אפס עיסוק בריסון כוחו של בג"ץ שחותר תחתינו. הייתי ועודני סמן ימני מאוד ומהודק מאוד בליכוד ועל יסוד זה ציבור הימין הליכודי בחר בי".

פרסומת

"מתוך יראת ה' אני פועלת למען חוסנה, ביטחונה והגדרתה של המדינה כמדינת העם היהודי בנחלת אבותיו", המשיכה גוטליב. "רה"מ מוזמן להעריך את נאמנותי ומסירותי האדירה לו ולממשלת הימין, הוא לא חייב, אך כך מצופה ממנהיג לנהוג. והציבור הימני בליכוד יודע, אינני מרכינת ראש ואינני חוששת מאיש. צו מצפוני מהודק ונאמן לעם לארץ ולהקב"ה. רה"מ לצערי אינו רוצה אותי בליכוד ואנשיו פועלים להדרתי. ואני אמשיך בנאמנותי למפלגת הליכוד וערכיה. ובכן כידוע, רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום".

אתמול גוטליב כבר תקפה יאיר נתניהו, בנו של רה"מ, את יונתן אוריך יועצו של נתניהו, ואת יו"ר הקואליציה אופיר כץ: "גסות הרוח וההשתוללות של יאיר נתניהו נגדי זה בשליחותו של יונתן אוריך. התכתובות שנחשפו השבוע בין אוריך לפלדשטיין הדגימו שאוריך מייצר סכסוכים ופילוג בכוונה בין גורמים שונים לרה"מ. באותן תכתובות יצר אוריך סכסוך בין גלנט להרצי הלוי ובין רה"מ. יאיר נתניהו הוא בובה בשלט רחוק של אוריך שיצר סכסוך ומלבה סכסוך לא קיים ביני לבין רה"מ. סכסכנותו של אוריך - אומנותו".

"אופיר כץ יו"ר הקואליציה. ד"ש חמה", צייצה גוטליב. "זוכר ששאלת אותי איך אני יודעת דברים? קבל. סביבת רה"מ הוציאה תדרוך שרה"מ שמח וטוב לב מצא פתרון לשחרר אותי מסיעת הליכוד בלי שאצטרך להתפטר מהכנסת. מילא שאין בכלל מו"מ ביני לבין מפלגת עוצמה יהודית המצוינת, מילא שלשכת רה"מ מתדרכת נגדי פייק בלי סוף. אבל אתה? איזו אכזבה. נשמעת הערב באיזה אירוע אומר שצריך לפעול 'להפריש' אותי כדי שלא אהיה בכלל בקדנציה הבאה. ובכן, אי אפשר להפריש אותי כמי שהייתה נאמנה למפלגה במסירות אדירה כידוע לך. ואם נדמה לסביבת רה"מ שאני לא יודעת שחמט אז אולי כדאי שתדעו שאני יודעת לשחק שח גם ברוורס ברוך ה'".