N12
פרסומת

זו "האישה החדשה" של הליכוד? המרוץ לרשימות מתחיל מוקדם

משבצת האישה החדשה שמורה למועמדות ללא ניסיון פרלמנטרי, ובליכוד נשקלת חריגה מהנהלים כדי לאפשר להדר מוכתר להתמודד במשבצת זו • ליברמן ואיזנקוט מאותתים על בלימת איחודים לעת עתה • נתניהו בוחן צירוף של שמות חדשים, כולל יוסי כהן

דפנה ליאל
עמית סגל
המהדורה המרכזית
פורסם: | עודכן:
הדר מוכתר
הדר מוכתר באולפן חדשות 12 (ארכיון) | צילום: חדשות 12
הקישור הועתק

כחצי שנה לפני הבחירות, ובמערכת הפוליטית כבר עוסקים בהרכבת רשימות - למרות שמועד סגירתן עוד רחוק. ההחלטה של נפתלי בנט ויאיר לפיד להתאחד האיצה את השיח, והובילה מפלגות נוספות לבחון מהלכים ולהציף שמות חדשים. במקביל, גם בגוש נתניהו מתחילים להיערך עם שריונים ותמיכה במועמדים. התוצאה: מרוץ מוקדם על זהות הרשימות - ועל ההובלה.

בנימין נתניהו וטלי גוטליב בדיון 40 חתימות
בנימין נתניהו וטלי גוטליב בכנסת (ארכיון) | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"האישה החדשה" של הליכוד

ראש הממשלה בנימין נתניהו מתחיל לארגן את הגוש שלו, עם כוונה לשריין בין שישה לשמונה שמות חדשים ברשימת הליכוד. אחד השמות הבולטים הוא יוסי כהן, ראש המוסד לשעבר, ששקל לאחרונה הקמת מפלגה עצמאית - אך טרם קיבל החלטה סופית.

בנימין נתניהו ויוסי כהן בתקופתו כראש המל"ל
בנימין נתניהו ויוסי כהן (ארכיון) | צילום: קובי גדעון , לע"מ

בתוך הליכוד עצמו מסתמן מהלך נוסף: נתניהו צפוי "לקצר פז"ם" להדר מוכתר, כדי שתוכל להתמודד במסגרת משבצת "אישה חדשה" - המשבצת בה נבחרה חה"כ טלי גוטליב המיועדת לנשים ללא ניסיון פרלמנטרי. גורמים בליכוד מתחו ביקורת על המלך. לטענתם הליך "קיצור פז"ם" שמור לאנשים עם רקע מיוחד שתרמו למדינה.

מוכתר, הובילה בעבר את מפלגת "צעירים בוערים" וזכתה בכ-8,000 קולות. לפני כשנה הצטרפה לליכוד, ולכן תזדקק לאישור מיוחד כדי להתמודד, מכיוון שנדרשות שלוש שנות וותק. בליכוד מבהירים כי בשלב זה טרם התקבלה החלטה רשמית ושנתניהו טרם עוסק בכך.

פרסומת

האיחודים בהמתנה והמרוץ להובלה

למרות גל הדיווחים, אביגדור ליברמן וגדי איזנקוט מאותתים על בלימה. השניים אינם ממהרים לאיחוד, ומבהירים כי ההחלטות יתקבלו סמוך למועד סגירת הרשימות - שצפוי רק בספטמבר 2026. לשניים אין סיבה למהר כעת, והלחץ נובע בעיקר מהמהלך של בנט ולפיד.

גדי איזנקוט, בנימין נתניהו ואביגדור ליברמן
איזנקוט, נתניהו וליברמן - מרעננים רשימות | צילום: אבשלום ששוני, Pool, נועם רבקין, פלאש90

עם זאת, מאחורי הקלעים נמשכת התחרות על ההובלה. ליברמן ואיזנקוט יכולים להסכים על קווי מדיניות, אך שאלת "מי בראש" נותרת פתוחה - ושניהם מכוונים לראשות הממשלה. במקביל, כל אחד מהם צפוי לחזק את רשימתו: ליברמן צפוי להציג שמות חדשים, בדומה למהלכים שביצע איזנקוט לאחרונה.