N12
פרסומת

ישר! מוסיפה להתחזק - ואיזנקוט ממשיך להוביל בהתאמה לראשות הממשלה | סקר חדשות 12

הרמטכ"ל לשעבר זוכה בעוד מנדט ועדיין ניצב בראש, אך הליכוד מטפס גם הוא • בנט, ליברמן וסמוטריץ' נחלשים, יאיר גולן מתחזק - החרדים ובן גביר יציבים • מצביעי האופוזיציה מעדיפים ברובם להישען על מפלגה ערבית מאשר לקיים בחירות חדשות, רוב מצביעי הקואליציה מרוצים מהדיל בין נתניהו לחרדים • וגם: איך תושפע המפה הפוליטית מאיחוד ארדן-אדלשטיין - וממפלגה חדשה של עופר וינטר?

עמית סגל
המהדורה המרכזית
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

סקר חדשות 12 שפרסמנו אתמול (שני) ב"מהדורה המרכזית" מעלה כי אם הבחירות היו נערכות היום, ישר! בראשות גדי איזנקוט הייתה המפלגה הגדולה בישראל עם 24 מנדטים - מנדט אחד יותר מהסקר שפורסם בשבוע שעבר. מגמת ההתחזקות של הרמטכ"ל לשעבר נמשכת, כשהוא עדיין מוביל גם בהתאמה לראשות הממשלה.

עוד עלה מהסקר כי הופעתן של מפלגות חדשות משנה מעט את מפת הגושים, וכי מצביעי האופוזיציה מעדיפים ברובם להקים ממשלה בתמיכה של מפלגה ערבית במידה וגוש מתנגדי נתניהו לא יגיע ל-61 מנדטים. בנוסף, התברר כי מצביעי הקואליציה מרוצים מהדיל בין נתניהו לחרדים - ורוצים שהמפלגות החרדיות יהיו חלק מהקואליציה הבאה.

בחירות 2026 - סקר הסקרים, סקר חדשות 12

חלוקת המנדטים

ישר! של גדי איזנקוט כאמור מתחזקת במנדט ונותרת יציבה בראש עם 24 מנדטים. הליכוד בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו מתחזקת גם היא במנדט, וניצבת במקום השני עם 23 מנדטים. ביחד בראשות נפתלי בנט נחלשת במנדט ועומדת על 15 מנדטים לפי הסקר הנוכחי. יאיר גולן והדמוקרטים מתחזקים במנדט וזוכים ל-11 מושבים בכנסת הקרובה, ואילו אביגדור ליברמן וישראל ביתנו נחלשים במנדט אחד - ומקבלים 9 מנדטים בסך הכול.

מפלגות ש"ס, יהדות התורה ועוצמה יהודית נשארות ללא שינוי ביחס לסקר הקודם, ועומדות כל אחת מהן על 8 מנדטים. כך גם חד"ש-תע"ל ורע"ם, שזוכות ל-5 מנדטים כל אחת. הציונות הדתית בראשות שר האוצר בצלאל סמוטריץ' נחלשת במנדט, ועומדת כרגע על 4 מנדטים.

פרסומת

מתחת לאחוז החסימה: מפלגת בית ציוני-המילואימניקים בראשות חילי טרופר ויועז הנדל (2.7%), בל"ד בראשות סמי אבו שחאדה (1.7%) וכחול לבן של בני גנץ (1.3%).

מפת הגושים: חלוקת המנדטים לגושים נותרת ללא שינוי ביחס לסקר שעבר. מפלגות האופוזיציה הציוניות זוכות ל-59 מנדטים ומפלגות הקואליציה מקבלות 51 מנדטים בלבד. עם המפלגות הערביות, שזוכות ל-10 מנדטים בסך הכול, מתחזקת האופוזיציה בכללותה ל-69 מנדטים. בתוך כך, ללא המפלגות הערביות, אף צד עדיין לא יכול להרכיב ממשלה.

התרחישים: איחוד גנץ-שמחי - וריצה של וינטר

משיבי הסקר נשאלו לאיזו מפלגה היו מצביעים אילו מפלגה חדשה של בני גנץ ודדי שמחי הייתה מתמודדת, כשיתר המפלגות נותרות ללא שינוי. במצב זה, חלוקת המנדטים נותרת זהה למצב שבו לא התרחש איחוד כלל: ישר! בראש עם 24 מנדטים, הציונות הדתית בתחתית עם 4 - כשיתר המפלגות זוכות לאותם מספר מושבים בכנסת הבאה.

המצב מתחת לאחוז החסימה משתנה במעט: בית ציוני של טרופר והנדל נותרת עם אותם אחוזי הצבעה (2.7%), המפלגה המשותפת של גנץ ושמחי זוכה ל-2.6 אחוזי תמיכה ואילו בל"ד של אבו שחאדה נשארת גם היא עם אותם אחוזי הצבעה (1.7%).

פרסומת
תת-אלוף במיל' דדי שמחי
מפלגה שלו ושל גנץ לא תשנה את המפה הפוליטית. תא"ל במיל' דדי שמחי, ארכיון

הנסקרים נשאלו גם לאיזו מפלגה היו מצביעים בתרחיש שבו גנץ ושמחי מתאחדים, גלעד ארדן ויולי אדלשטיין רצים ביחד - ועופר וינטר מקים מפלגה חדשה.

במצב זה, ישר! והליכוד היו זוכות כל אחת מהן ל-25 מנדטים, ביחד של בנט נותרת עם 15 מנדטים, הדמוקרטים נשארת עם 11 מושבים בכנסת - וגם ישראל ביתנו נותרת יציבה עם 9 מנדטים. ש"ס אף היא הייתה זוכה עדיין ל-8 מנדטים, וכך גם יהדות התורה. המפלגות הערביות חד"ש-תע"ל ורע"ם היו נותרות עם 5 מנדטים כל אחת.

לעומת זאת, עוצמה יהודית של בן גביר הייתה מתחזקת במנדט וזוכה ל-9 מושבים בכנסת. הציונות הדתית בראשות סמוטריץ' הייתה יורדת אל מתחת לאחוז החסימה - שם נמצאות: בית ציוני (2.6%), המפלגה החדשה של וינטר (2.6%), בל"ד (1.7%), מפלגת ארדן-אדלשטיין (1.6%) ומפלגת גנץ-שמחי (1.6%).

כך גוש האופוזיציה מתחזק במנדט וזוכה ל-60 מושבים בכנסת (70 עם המפלגות הערביות) על חשבון הקואליציה - שמאבדת מנדט וצונחת ל-50 מושבים בסך הכול.

תא"ל (במיל') עופר וינטר
לא יעבור את אחוז החסימה - ויחזק את האופוזיציה במנדט. תא"ל במיל' עופר וינטר, ארכיון | צילום: פלאש 90
פרסומת

ההתאמה לראשות הממשלה

איזנקוט ממשיך להוביל בהתאמה לראשות הממשלה, אם כי הפער בינו לבין נתניהו מצטמצם ביחס לשבוע שעבר. בסקר הנוכחי, הרמטכ"ל לשעבר זוכה ל-43% תמיכה (כמו בשבוע שעבר) - ואילו נתניהו מתחזק וזוכה ל-37% תמיכה.

נתניהו עצמו ממשיך להוביל מול בנט, ומתחזק ל-39% תמיכה אל מול 35% תמיכה של רה"מ לשעבר - שנותר יציב ביחס לסקר הקודם. נתניהו זוכה עדיין ל-38% תמיכה מול ליברמן, שמצידו נחלש - וצונח בשני אחוזים ל-25% תמיכה.

יו"ר ישר גדי איזנקוט
היחיד שמנצח את נתניהו בהתאמה לראשות הממשלה - שוב. יו"ר ישר! גדי איזנקוט, ארכיון | צילום: אלעד גוטמן

ההשלמה ל-61 מנדטים

מצביעי האופוזיציה נשאלו איזו אפשרות יעדיפו לנקוט בה במידה והגוש שלהם, גוש מתנגדי נתניהו, לא יגיע לאחר הבחירות ל-61 מנדטים.

  • 44% חשבו שיש להקים ממשלה שנשענת על תמיכה מבחוץ של מפלגה ערבית.
  • 28% חשבו שיש לקיים בחירות חדשות.
  • 13% חשבו שיש ללכת לממשלת אחדות עם הליכוד.
  • 6% חשבו שיש להקים ממשלה עם מפלגה חרדית.
  • 9% השיבו שהם לא יודעים.
מנסור עבאס
מצביעי האופוזיציה מעדיפים ברובם להישען על מפלגה ערבית. יו"ר רע"ם מנסור עבאס, ארכיון | צילום: נועם מושקוביץ, דני שם טוב, דוברות הכנסת

החרדים

מצביעי הקואליציה נשאלו אם הם מרוצים או לא מרוצים מהדיל בין רה"מ נתניהו לחרדים, במסגרתו המפלגות החרדיות קיבלו את חוק יסוד: לימוד תורה וחסינות מפני מעצרים של עריקים - ובתמורה נתניהו קיבל את החוק לפיצול תפקיד היועמ"ש ואת חוק התקשורת.

פרסומת
  • 59% השיבו שהם מרוצים.
  • 19% השיבו שהם לא מרוצים.
  • 22% השיבו שהם לא יודעים.

בנוסף, נשאלו מצביעי הקואליציה אם הם רוצים או לא רוצים שהחרדים יהיו חלק מהקואליציה הבאה.

  • 70% ענו שהם רוצים שהחרדים יהיו חלק מהקואליציה הבאה.
  • 19% ענו שהם לא רוצים שהחרדים יהיו חלק מהקואליציה הבאה.
  • 11% ענו שהם לא יודעים.
ראש הממשלה נתניהו, משה גפני, יצחק גולדקנופף
מצביעי הקואליציה מרוצים ברובם מהדיל. רה"מ נתניהו וחברי הכנסת משה גפני ויצחק גולדקנופף, ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע

מועד איסוף הנתונים: 20.7.2026

אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל מגיל 18 ומעלה

מספר המשיבים בפועל: 507

טעות הדגימה המרבית: 4.4% +-

שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות

שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית

אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני