N12
פרסומת

פרסום ראשון: תוכנות ריגול אותרו בטלפונים של שני בכירים במטה איזנקוט

בדיקות אבטחה יומ-יומיות שנערכו למכשיריהם של אנשי המפתח במטה חשפו תוכנות זדוניות שנועדו להאזנה ולאיסוף מידע • המכשירים שנפגעו אינם שייכים לאיזנקוט עצמו • למרות הממצאים החמורים, במטה בחרו שלא להגיש תלונה למשטרה

ירון אברהם
המהדורה המרכזית
פורסם:
הקישור הועתק

אירוע אבטחת מידע חריג: תוכנות זדוניות אותרו במכשירי הטלפון הניידים של שני עובדים בכירים במטה הבחירות של גדי איזנקוט - כך נחשף הערב (רביעי) לראשונה במהדורה המרכזית.

בשל רגישות המידע, בשבועות האחרונים מקיים מטה איזנקוט נוהל אבטחה קפדני הכולל בדיקות וסריקות סייבר יומיומיות בטלפונים של קבוצת אנשי מטה, ובהם בעלי התפקידים הבכירים ביותר. במהלך הבדיקות התגלו בשני מקרים נפרדים תוכנות זדוניות שהותקנו על מכשיריהם של שניים מבכירי המטה. עם זאת, חשוב להדגיש שאיזנקוט עצמו לא נפגע.

על פי המידע שהגיע ל-N12, מדובר בתוכנות שנועדו לבצע האזנות סתר, לנטר פעילות ולשאוב מידע פוליטי ואסטרטגי רגיש מתוך המטה.

גדי איזנקוט
בדיקות שגרתיות שנערכו למכשיריהם של אנשי המפתח במטה חשפו תוכנות זדוניות שנועדו להאזנה ולאיסוף | צילום: פלאש 90

למרות אופי החדירה וחומרת הממצאים, במטה איזנקוט החליטו בשלב זה שלא לערב את רשויות האכיפה ונמנעו מהגשת תלונה רשמית למשטרת ישראל.

במטה בחרו להסתפק בהתקשרות שוטפת עם חברת אבטחה פרטית שמבצעת סריקות יומ-יומיות במכשירי הבכירים, לצד נקיטת שורת פעולות הגנה והקשחה על מערך המחשוב והתקשורת של המטה כולו.