המשבר ביהדות התורה: אשר ייפגש עם גולדקנופף על רקע איומי חסידות גור להחרים את הבחירות
ההערכה במפלגה: היא תישאר על שבעה מנדטים בלבד • השטח במפלגה מתואר כרדום והקמפיין כמסוכסך ולא אפקטיבי


החדשות בקצרה:
- יו"ר יהדות התורה יעקב אשר ייפגש היום עם יצחק גולדקנופף.
- הפגישה נערכת על רקע איומי חסידות גור להחרים את הבחירות.
- גולדקנופף מתכוון להימנע בהצבעה על הקמת ממשלת איזנקוט.
- בגוש נתניהו חוששים מ"שביתה איטלקית" של חסידות גור.
יו"ר יהדות התורה יעקב אשר ייפגש היום (חמישי) עם יצחק גולדקנופף, הממוקם במקום השני ברשימה, בצל משבר במפלגה ואיומי חסידות גור להחרים את הבחירות הקרובות, עליהם פרסמנו אמש ב"מהדורה המרכזית".
הפגישה נערכת לאחר שחסידות גור הציבה דרישות שטרם נענו, וגם על רקע כוונת גולדקנופף להימנע בהצבעה על הקמת ממשלת איזנקוט בשל הנתק מנתניהו. אשר מעוניין לגבש עמדה אחידה במפלגה, נוכח המחלוקות הפנימיות המעמיקות.

איומי החרם של חסידות גור חושפים הערכה פנימית ביהדות התורה, לפיה המפלגה לא צפויה לגדול בכוחה בבחירות הקרובות. אף שנציג גור השני משובץ במקום השמיני ברשימה, ובמפלגה קיים גידול טבעי משמעותי, ההערכות הן כי במקרה הטוב תקבל המפלגה שבעה מנדטים בלבד. גורמים בשטח מתארים קמפיין מסוכסך שאינו אפקטיבי ושטח רדום לקראת יום הבוחר.
בגוש נתניהו חוששים ממה שמכונה "שביתה איטלקית" של חסידות גור, במסגרתה אנשי החסידות לא ייקראו לצאת ולהצביע ביום הבחירות. החשש בקרב מפלגות הגוש גובר בשל קיומן של מפלגות קטנות רבות שעלולות לא לעבור את אחוז החסימה ולשרוף קולות, בהן המפלגות של עופר וינטר, יועז הנדל וירון זליכה.

היחסים בין חסידות גור לנתניהו עלו על שרטון במהלך הקדנציה האחרונה. גולדקנופף עזב את הממשלה ופעל בשנים האחרונות כגורם חיצוני ואופוזיציונרי מוחלט, תוך שהוא מביע התנגדות גם למהלכים שנועדו לקדם את סוגיית חוק הפטור מגיוס.


