לאף גוש אין ממשלה, הליכוד בעלייה: שבוע בדיוק נותר עד לפתיחת הקלפיות, וסקר מנדטים מעודכן שהצגנו הערב (שלישי) במהדורה המרכזית שערך עבור חדשות 12 מכון מדגם בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel, מגלה שהליכוד בראשות נתניהו מתחזק - בעוד יריביו לפיד, בנט וסער נחלשים. עם זאת, אף אחד מהגושים לא יכול להקים ממשלה - ומי שמשמש לשון המאזניים הוא יו"ר רע"מ, מנסור עבאס. הנתונים המלאים

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לו הבחירות היו מתקיימות היום, הליכוד בראשות בנימין נתניהו הייתה זוכה ב-30 מנדטים - התחזקות של שני מנדטים בהשוואה לסקר האחרון שערכנו שבאים על חשבונו של בנט. יש עתיד בראשות יאיר לפיד יורדת במנדט אחד ומקבלת 18 מנדטים לפי הסקר, ימינה בראשות נפתלי בנט ותקווה חדשה של גדעון סער בשוויון עם 10 מנדטים כל אחת. במקרה של ימינה מדובר בהיחלשות משמעותית של 3 מנדטים בהשוואה לשבוע שעבר, ובמקרה של סער - מדובר בירידה של מנדט אחד.

נתוני יתר המפלגות: הרשימה המשותפת בראשות איימן עודה עם 8 מנדטים, ש"ס בהנהגת אריה דרעי עם 8 מנדטים גם כן, יהדות התורה בראשות משה גפני עם 7 מנדטים - וכמותה גם ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן. העבודה של מרב מיכאלי עם 6 מנדטים - וארבע מפלגות נעות סביב אחוז החסימה: הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' עם 4 מנדטים, כחול לבן של בני גנץ עם 4 מנדטים גם כן - וכך גם מרצ בהובלת ניצן הורוביץ ורע"מ בראשות מנסור עבאס, שעוברת את אחוז החסימה לראשונה.

 
המפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה לפי הסקר שערכנו היא המפלגה הכלכלית בראשות ירון זליכה: לפי הסקר, היא זוכה ב-1.4% תמיכה בלבד - מרחק גדול מאחוז החסימה, וזאת לאחר שבשבוע שעבר, היא זכתה ל-2.1% תמיכה בסקר שערכנו.

בדרך לבחירות חמישיות? אף גוש לא יכול להקים ממשלה ללא תמיכת רע"מ


אם נתוני הסקר יהיו גם תוצאות האמת בעוד שבוע, המשמעות היא שלא הושגה הכרעה. לפי הסקר, לגוש תומכי נתניהו (הליכוד, ש"ס, יהדות התורה והציונות הדתית) יש 49 מנדטים - ואם מצרפים אליו את ימינה של בנט, הוא יעמוד על 59 מנדטים והמשמעות ברורה: אין לגוש הזה יכולת להקים ממשלה. 

לגוש מתנגדי נתניהו (יש עתיד, תקווה חדשה, הרשימה המשותפת, ישראל ביתנו, העבודה, כחול לבן, מרצ) יש 57 מנדטים - ואם מורידים ממנו את הרשימה המשותפת ומצרפים אליו את ימינה של בנט, הגוש הזה יעמוד גם כן על 59 מנדטים - וגם לו לא תהיה אפשרות להקים ממשלה. 

מהתוצאות הללו עולה שאיש המפתח שיקבע אם תקום ממשלה לאחר הבחירות יהיה יו"ר רע"מ, מנסור עבאס, עם 4 המנדטים הבלתי מזוהים שלו. אם יבחר לחבור לגוש נתניהו, ניתן יהיה להקים ממשלה עם 63 מנדטים - אך מדובר יהיה בממשלת ימין שתכלול את סמוטריץ', בן גביר ועבאס בכפיפה אחת - מה שלא נראה סביר. אם עבאס יבחר לחבור לגוש הנגדי - ניתן יהיה להקים ממשלה, אך לא סביר שבנט יסכים לכך שרע"מ תהיה חלק ממנה.  

ח"כ מנסור עבאס (צילום: יח"צ)
ההכרעה תהיה בידיו? יו"ר רע"מ, מנסור עבאס | צילום: יח"צ

עוד שאלנו את המשתתפים בסקר, מי היו מעדיפים שיהיה ראש הממשלה? נתניהו זוכה ב-37% תמיכה - התחזקות של 2% בהשוואה לשבוע שעבר, יאיר לפיד עם 21% תמיכה, נפתלי בנט עם 10% וגדעון סער עם 9%. מבין המשיבים - 16% השיבו שאף אחד מהם ו-7% לא יודעים. 

מה יעשה בנט ואיזה גוש בטוח יותר שייצא להצביע? 

שאלה נוספת שהפנינו לנשאלי הסקר נגעה לאיש מפתח מרכזי בבחירות הקרובות - נפתלי בנט, שלא הצהיר באופן ברור לאיזה גוש הוא צפוי לחבור ביום שאחרי. עם זאת, לדעת רוב משתתפי הסקר, הוא צפוי להצטרף לממשלה בראשות נתניהו (60%), ורק 16% סבורים שבנט יחבור לגוש שמתנגד לנתניהו ו-24% לא יודעים מה יעשה. 

נפתלי בנט (צילום: אורי כהן)
רוב הנשאלים סבורים: בנט יחבור לנתניהו אחרי הבחירות | צילום: אורי כהן



בשאלה שצפויה להיות המכריעה בבחירות הצפויות - כוונת ההצבעה - הנתון הוא דרמטי: בעוד שבבחירות הקודמות היה פער של 4% לטובת גוש המרכז-שמאל, בבחירות הללו ניתן לומר שיש שוויון בין תומכי שני הגושים בכוונת ההצבעה. 65% מקרב בוחרי המרכז-שמאל ייצאו להצביע לעומת 64% של מצביעים שמגדירים את עצמם ימין. השאלה הזו צפויה להיות המכריעה באמת ביום הבחירות בשבוע הבא. 

כשבוחנים את כוונת ההצבעה לפי חלוקה למפלגות, חלקן צריכות לדאוג מאוד. בעוד ש-80% ממצביעי יהדות התורה, 79% מתומכי הרשימה המשותפת, 78% ממצביעי רע"מ, 75% מבוחרי ש"ס ו-70% מתומכי הליכוד בטוחים שייצאו להצביע - רק 58% מתומכיו של סמוטריץ' בטוחים בהחלט שיגיעו לקלפי, 58% ממצביעי מרצ, 51% ממצביעי המפלגה הכלכלית, 47% בלבד ממצביעי ימינה, 45% ממצביעי יש עתיד ו-42% ממצביעי העבודה. המפלגות עם הנתון הנמוך ביותר בכוונת ההצבעה: כחול לבן עם 37% ותקווה חדשה עם 36%. 

מהפך בעמדת הציבור על הטיפול במשבר הבריאותי: זה המקור להתחזקות נתניהו? 

ייתכן שהנתון שממחיש יותר מכל את התחזקות נתניהו והליכוד הוא המהפך בתודעה הציבורית בנוגע לטיפול בקורונה בפן הבריאותי. 57% מהנשאלים סבורים שהטיפול במשבר בהיבט הזה הוא בסך הכול טוב, זאת לעומת 41% שסבורים שהוא בסך הכול רע. בסקר הקודם – המצב היה הפוך ו-53% סברו שהטיפול הוא בסך הכול רע, לעומת 44% שחשבו שהוא בסך הכול טוב.

חיסון (צילום: Yuri Dondish, Shutterstock)
מבצע החיסונים הנרחב הוביל למהפך בדעת הציבור? | צילום: Yuri Dondish, Shutterstock



עם זאת, בשאלת הטיפול במשבר הכלכלי, הנתונים עדיין מובהקים לרעת הממשלה, אם כי גם כאן חל שיפור קל: 62% מהנשאלים סבורים שהטיפול במשבר הכלכלי שנגרם כתוצאה מהתפשטות נגיף הקורונה הוא בסך הכול רע ו-36% סבורים שהוא בסך הכול טוב. בשבוע שעבר, 66% סברו שהטיפול רע לעומת 30% שסברו שהוא בסך הכול טוב.

סקרי הבחירות האחרונים של חדשות 12: 

___________________________________________________

מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 16/3/2021
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 500
מספר המתבקשים להשתתף: 3,411
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני