למה נתניהו לא עובר 30 מנדטים בסקרים? שלושה שבועות לבחירות - והסקרים משקפים תמונה לפיה נתניהו יתקשה להגיע ליעד של 61 מנדטים. בשביל לעשות זאת, על הליכוד להגיע ל-32-33 מנדטים - מה שאומנם נראה במרחק נגיעה, אלא שנתוני לא פחות מ-20 סקרים שהבאנו בחצי השנה האחרונה, מראים שהליכוד נע במרחב צר יחסית - כשהשיא הוא 30 מנדטים. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

20 סקרים שונים שערכנו מאז הקיץ האחרון הם פרספקטיבה רחבה מספיק כדי להבין את מצב הליכוד: עם סער בראשות מפלגה או בלעדיו, עם החיסונים או בלעדיהם - ועם או בלי סגר, הליכוד נע לאורך כל התקופה הזו על רצועה של בין 26 מנדטים בשפל ל-30 בשיא - מה שנקרא בעגה המקצועית "רצפה גבוהה" או "תקרה נמוכה". לליכוד יש בסיס בוחרים מוצק של בערך מיליון איש, אבל יחסית מעט אפשרויות לצמוח. 



כמה סיבות מקשות על נתניהו לצמוח למספרים אליהם התרגל ממערכות הבחירות האחרונות, של 35-36 מנדטים:

אפקט החיסונים די מוצה: קרוב ל-5 מיליון ישראלים כבר התחסנו ועקומת המנדטים לא עלתה משמעותית.

בנימין נתניהו ויולי אדלשטיין במעמד נחיתת החיסונים
רבים כבר התחסנו, "אפקט החיסונים" די מוצה

אין קרב "ראש בראש": אין בבחירות האלה יריב שמגיע ל-30 מנדטים ויותר בסקרים כמו כחול לבן בעבר, ולא ברור אם ההתמודדות היא מול לפיד, סער או בנט. במירוץ שאינו דו-ראשי, הליכוד פחות מוצלח היסטורית. ה"בעיה" של נתניהו היא שהקרב לא נראה צמוד כי הליכוד אמנם מוביל בפער גדול על יתר המפלגות, אך כשבוחנים את המפה לפי החלוקה לגושים - זה שעם נתניהו וזה שנגדו - הקרב הוא צמוד מאוד. 

התחרות על מצביעי הימין גברה: סער ובנט נוגסים בקולות הליכוד, יש 70 מנדטים ויותר למפלגות שמגדירות את עצמן ימין אבל הליכוד לא מצליח להגיע למחצית מהם.

הבחירות האלה הרבה יותר צמודות, מותחות ודרמטיות מכפי שנראו בשבועות האחרונים - וככל הנראה שלא נדע עד הרגע האחרון איך הן יסתיימו.