ספירת הקולות עדיין נמשכת, תמונת המנדטים מתחילה להתבהר - וכך גם המגמות בבחירות ובישובים ערביים שרוב תושביהם הצביעו דווקא לליכוד, והשאירו את המפלגות הערביות לדשדש מאחור. בראש הרשימה עומד היישוב הבדואי תראבין א-צאנע שבנגב, שם מתוך 245 קולות כשרים, 159 שמו בקלפי "מחל", כלומר 64% מהמצביעים בחרו בליכוד וקירבו את "אבו יאיר" למטרתו להרכיב ממשלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המאמצים של נתניהו בקמפיין הבחירות האחרון לחבק את הציבור הערבי כאמור הניבו תוצאות מרשימות, כשבראשן הכפר הבדואי תראבין שם ביקר רה"מ לפני כשבועיים. היישוב השני בו הליכוד נחלה הצלחה כבירה הוא הכפר הערבי-ישראלי נין ששייך למועצה האזורית בוסתאן אל בוראג' באזור עפולה. מתוך 713 קולות כשרים, 358 הוענקו לליכוד והם מהווים 48%. לשם השוואה, בנין הצביעו לרשימה המשותפת רק 159 תושבים ולרע"ם הצביעו אף פחות מכך, 138 קולות בסך הכול.

גם בכפר הבדואי עראמשה שבצפון חיזקו את הליכוד כשהעניקו להם קרוב ל-40% מהקולות. מתוך 358 מצביעים, 143 שמו בקלפי "מחל", 79 שמו "ודעם" ו-74 שמו "עם". ביישוב ע'ג'ר שעל גבול לבנון 30% הצביעו לליכוד עם 258 קולות בסך הכול, הרשימה ורע"ם כל אחת עם כ-23 קולות.

ח"כ מנסור עאבס  (צילום: פלאש/90 )
יו"ר רע"ם ורה"מ נתניהו | צילום: פלאש/90
איימן עודה בקלפי
איימן עודה בקלפי

ליכוד חזק, מאוד

גם אם לא קיבל את רוב הקולות ביחס למפלגות הערביות, הליכוד רשם הצלחה כשנכנס בין החברים לשעבר מהרשימה המשותפת. בכפר הקטן ראס עלי למשל, רע"ם קיבלה את רוב הקולות, אולם הליכוד הייתה שנייה לה ורק לאחר מכן הרשימה המשותפת. כך גם בכפר הבדואי מכחול, שם עשרה אחוזים הצביעו "מחל" כשהעניקו למפלגה 24 קולות. הרשימה עם 18 קולות, רע"ם לקחה בגדול שם עם 145 הצבעות.

אחד מסיפורי ההצלחה של הליכוד נרשם גם באבו גוש, שם הרשימה המשותפת אומנם גרפה את רוב הקולות, 951 מתוך כ-1,900 הצבעות, אך תושבי המועצה המקומית שמו יותר פתקים של "מחל" מאשר של רע"ם. גם בכפר ראמה הסיפור היה דומה – 1,221 הצביעו לרשימה, אך 413 הצביעו לליכוד ורק 326 הצביעו לרע"ם. ביישוב הערבי-נוצרי ג'ש הרשימה השותפת גרפה את רוב הקולות, אך הליכוד גברה על רע"ם והשיגה שם יותר הצבעות באופן די משמעותי. כך גם במעיליא שבסמוך לעיר מעלות-תרשיחא.