N12
פרסומת

לו"ז צפוף? זו כנראה הסיבה שנתניהו ביטל ברגע האחרון את ביקורו באפרת

ראש הממשלה היה אמור לבקר אמש בגוש עציון עם השגריר פרידמן וראשי מועצת יש"ע, אבל החליט לבטל את הגעתו בסמוך למועד תחילת האירוע. בלשכה הסבירו: לוח זמנים צפוף, אך מאחורי הקלעים מתברר: אנשי יש"ע תכננו מחאה נגד תוכנית המאה

עופר חדד
החדשות12
פורסם: | עודכן:
ראש הממשלה, בנימין נתניהו ,חנך היום טיילת באפרת
רה"מ מבקר באפרת, ארכיון | צילום: איגור אוסדצ׳י
הקישור הועתק

לשכת ראש הממשלה הודיעה אמש (חמישי) על ביטול הסיור שתכנן נתניהו לקיים באפרת שבגוש עציון, זמן קצר לפני שאמור היה להתחיל. ההסבר הרשמי שסיפקו היה שישנו אילוצים שנובעים מלוח הזמנים הצפוף של ראש הממשלה. ואולם, בתחשב בעובדה שמדובר בסיור לצד שגריר ארה"ב בישראל דיוויד פרידמן, עם הנהגת יש"ע, רגע לפני בחירות, הביטול חריג למדי.

זה מה שקרה מאחורי הקלעים: נתניהו הבין מחלק מראשי הרשויות שהם אינם מתכוונים להתייצב בשקט אל מול השגריר פרידמן כשתוכנית המאה ברקע. זאת, בעיקר בשל החלק בתוכנית שכולל את הקמתה של מדינה פלסטינית. כמה ראשי רשויות, בהם ראש מועצת יש"ע דוד אלחייאני, הבהירו שאין בכוונתם לשבת ולהנהן מול השגריר. יתרה מזאת, הם התכוונו למחות על התוכנית ולהביע את מורת רוחם.

נראה כי נתניהו זיהה את פוטנציאל הכותרות באמצעי התקשורת על מחאה בימין נגד התמיכה שלו בהקמת מדינה פלסטינית, והחליט לאור הנזק שעלול להיגרם לו, קצת יותר משבוע לפני בחירות, לוותר. עד שהצליח להרדים את מחאת הימין על מסמוס החלת הריבונות, הוא לא צריך לעורר נגדו את הימין מחדש.