קובה סלק

אולי זה הסגר הזה, שגורם לנו להרגיש שכל יום דומה למשנהו, ואולי סתם תפסנו אומץ אבל השבוע אנחנו הולכים להכין את הקובה סלק שתמיד רצינו ודחינו להזדמנות אחרת. פתיחה כזאת תכניס קצת צבע (ועוד איזה צבע, סגול סלק משגע) לסיום השבוע הזה, שבואו נודה על האמת, הוא טיפ-טיפונת אפרורי. 

למתכון: קובה סלק

שניצל וינאי (צילום: מועצת הבקר, אוכל טוב)
שניצל וינאי | צילום: מועצת הבקר, אוכל טוב

שניצל בקר בציפוי פריך 

נמשיך את הארוחה שלנו עם הקו של מנות אהובות ולא מאוד מסובכות (מי אמר שניצל), אבל עם טוויסט קטן שיזכיר לנו שאנחנו לא בסתם יום של חול. נתחים שיעבדו פה טוב הם כף בקר, שייטל או סינטה, הטעם פגזי והעבודה? כמו על השניצל הרגיל שלכם. 

>> למתכון: שניצל בקר בציפוי פריך

קדרת ירקות וחומוס באריסה (צילום: דן לב, "המטבח הצמחוני", על השולחן)
צילום: דן לב, "המטבח הצמחוני", על השולחן

תבשיל ירקות וחומוס

אז אחרי שתי מנות על טהרת הבשר (טוב, בקובה יש גם מרק אבל כולנו יודעים מי הכוכבת שם) נראה לנו שאנחנו די סגורים על החלבון שלנו והגיע הזמן לתת כבוד לירקות: מדובר בתבשיל צבעוני וטעים, עם טוויסט פיקנטי בזכות האריסה. אפשר להגיש עם קוסקוס או בורגול, אבל הוא טעים ומשביע גם ככה, כמו שהוא. 

למתכון: תבשיל ירקות וחומוס

עוגת שוקולד פרווה  (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
עוגת שוקולד פרווה | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

עוגת שוקולד פרווה

אז אחרי שהיינו מיוחדים, עילאיים ומתוחכמים לאורך כל הארוחה, הגיע הזמן לקינוח סטנדרטי, במובן הכי טוב של המילה: עוגת שוקולד עשירה ומפנקת, כזו שלא תרגישו שהיא פרווה ושתשמחו לפגוש גם עם הקפה של שבת בבוקר. 

למתכון: עוגת שוקולד פרווה