הסרט הישראלי על כרזות החטופים זכה בפרס אמי בניו יורק
"תלושים" של נמרוד שפירא, המתעד את העימותים סביב כרזות החטופים ברחובות ניו יורק לאחר 7 באוקטובר, זכה בקטגוריית הסרט התיעודי התרבותי • הסרט היה מועמד גם לפרס הבימוי ושודר בישראל ב-yes דוקו


הסרט התיעודי "תלושים" (TORN), בבימויו של היוצר הישראלי-אמריקני נמרוד שפירא, זכה בסוף השבוע בפרס אמי בקטגוריית הסרט התיעודי התרבותי בטקס ה-69 של סניף ניו יורק. הסרט, שהיה מועמד גם לפרס הבימוי, עוסק במאבק שהתפתח סביב כרזות החטופים הישראלים ברחובות העיר לאחר מתקפת 7 באוקטובר.
הכרזות, שנתלו כחלק מיוזמה אזרחית להעלאת המודעות לגורל החטופים, הפכו למוקד של עימות ציבורי ופוליטי. "תלושים" מתעד את המאבק סביבן ואת השסעים שהוא חשף בחברה האמריקית בנוגע לישראל ולפלסטינים, לאנטישמיות ולחופש הביטוי.
הזכייה מגיעה ימים ספורים לאחר ציון שלוש שנים למתקפת 7 באוקטובר. מאז יציאתו הוקרן הסרט בעשרות פסטיבלים, בתי קולנוע ואוניברסיטאות ברחבי העולם וזכה בפרסים נוספים. בארצות הברית הוא הופץ באמצעות PBS, ובישראל שודר ב-yes דוקו ובסטינג.
שפירא, במאי ומפיק שחי על הקו בין ישראל לניו יורק, הוא בוגר החוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב ועמית מחקר לשעבר ב-MIT Open Documentary Lab. יצירותיו הוצגו בין היתר בפסטיבל טרייבקה וב-SIGGRAPH. הוא גם מייסד חברת Metallux Studio, העוסקת בהפקה ובהפצה בין-לאומית של סרטים.
