N12
פרסומת

מאות עובדי השידור הציבורי בהולנד דורשים לפרוש מהאירוויזיון בגלל ישראל

כ-400 עובדים פנו להנהלת השידור הציבורי בדרישה לבטל את השתתפות הולנד באירוויזיון 2027 • במכתב שנשלח מתחו ביקורת על ישראל ועל ההחלטה לחזור לתחרות • העובדים מאיימים בצעדי מחאה נוספים אם דרישתם לא תיענה

נועם כהן
פורסם:
נועם בתן במצעד הדגלים
נועם בתן באירוויזיון 2026 | צילום: מתוך עמוד היוטיוב של ה-EBU
הקישור הועתק

כ-400 עובדים בגופי השידור הציבורי בהולנד פנו אתמול (שלישי) במכתב להנהלת תאגיד השידור NPO בדרישה לבטל את השתתפות המדינה באירוויזיון 2027, בשל השתתפותה של ישראל בתחרות.

במכתב, שפורסם גם ברשת תחת הכותרת "לא האירוויזיון שלי", מתחו העובדים ביקורת על פעילות ישראל ברצועת עזה ועל הפגיעה בחופש העיתונות. "איננו יכולים לקבל מצב שבו הרצון להשתתף בתוכנית בידור גובר על חייהם של אין-ספור בני אדם שנהרגים", כתבו.

המחאה מגיעה לאחר שבספטמבר האחרון הודיעה הולנד כי תחזור להשתתף באירוויזיון 2027, לאחר שהחרימה את התחרות השנה בשל השתתפות ישראל. ההחלטה התקבלה למרות התנגדותו של גוף השידור AVROTROS, שהיה אחראי במשך שנים על הנציגות ההולנדית. בעקבות סירובו להשתתף, החליטה הנהלת NPO לקחת על עצמה את האחריות לתחרות ולהקים צוות עצמאי שינהל את ההשתתפות ההולנדית.

יובל רפאל, עדן גולן
נציגות ישראל באירוויזיון בשנים האחרונות | צילום: FABRICE COFFRINI/AFP via Getty Images, AP, getty images

במכתב מתחו העובדים ביקורת גם על האופן שבו התקבלה ההחלטה, וטענו כי הנהלות גופי השידור השונים לא היו שותפות לה. כבר בשבוע שעבר דרשו שבעה גופי שידור הבהרות בנושא. כעת דורשים העובדים לבטל את ההשתתפות ב-2027 ולקיים דיון מסודר בנוגע לשנה שלאחר מכן. הם הבהירו כי אם ההחלטה לא תשתנה, יינקטו צעדי מחאה נוספים.

בינתיים, אירלנד כבר הודיעה רשמית כי לא תשתתף באירוויזיון 2027 ואף לא תשדר אותו, במחאה על השתתפות ישראל. באיסלנד הודיע רוב חברי מועצת השידור הציבורי על התנגדות להשתתפות כל עוד ישראל מתחרה, אך טרם פורסמה החלטת פרישה סופית. גם צ'כיה הודיעה שלא תשתתף בתחרות הקרובה, אך בניגוד לאירלנד, החלטתה נובעת מקיצוצים תקציביים ואינה קשורה לישראל. ספרד וסלובניה, שהחרימו את אירוויזיון 2026, טרם הודיעו רשמית על פרישה גם מהתחרות הבאה.