הצגה על סיפור חייו של בנימין נתניהו בדרך לבמה
הצגה שתעסוק ברגעים המכוננים בקריירה הפוליטית הארוכה של ראש הממשלה מתוכננת לעלות בעוד כשנה. המפיק סיפר ל-N12 על מסע החיפוש אחר היוצרים והבמאים שיסכימו להצטרף - והשחקן המתאים לגילום הדמות המורכבת: "יש היענות, אבל גם יש סכינים"


הצגה על סיפור חייו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עושה את דרכה לבמה. המפיק אסי סתיו, שעומד מאחורי הפקות כמו "שיער", "מברוכ" ו"יאסו", עובד בימים אלה על הצגה חדשה שתעסוק בחייו של נתניהו ותחזור לרגעים מכוננים בחייו ובקריירה הפוליטית של ראש הממשלה שמכהן הכי הרבה זמן בתפקיד. על ההפקה פורסם לראשונה בחשבון האינסטגרם של "ערב טוב עם גיא פינס".
"זה משהו שעתיד לצאת עוד שנה מבחינתנו", אמר המפיק ל-N12. "אנחנו כבר הרבה זמן עושים תחקיר על התופעה הזאת שנקראת ביבי נתניהו בעת הזו. אפשר לאהוב, אפשר לשנוא, אי אפשר להתעלם. עניין אותנו לחקור ולהביא לבמה את כל קשת הרגשות ולתת לקהל להחליט מה הוא חושב על ביבי".
לפי סתיו, הכוונה היא ליצור הפקה שתעסוק בדמותו של ראש הממשלה על מורכבותה, מבלי להפוך אותה לתצוגת שבחים או לפרודיה. "אנחנו רוצים להעביר הפקה בימתית מטלטלת שמספרת סיפור אמיתי על ראש ממשלה באחת המדינות המורכבות בעולם", הסביר. "האם זו הצגה שתבוא להרים כאילו אין מחר? לא. אני רוצה לגעת בכל הדברים, הטובים והרעים. גם באחריות וגם בדברים הטובים שקרו בזמן כהונתו ועדיין קורים".

ההפקה מצויה עדיין בשלבי פיתוח מוקדמים, וזהות השחקן שייכנס לנעלי נתניהו טרם לוהקה. גם היוצר והבמאי עדיין לא נבחרו. "בנוגע ליוצרים, אנחנו עוד לא שם. פנינו לכמה במאים מובילים", אמר סתיו. באופן לא מפתיע, עצם העיסוק בדמותו של נתניהו כבר מעורר תגובות מעורבות. "יש היענות, אבל גם יש סכינים", סיפר המפיק. "מצד אחד אתה מקבל תגובות כמו 'אסי, אני לא מאמין איך אתה עושה דבר כזה'. היינו בהצגה שלך 'שיער', הפקה אנטי-מלחמתית. מצד שני, יש כאלה שאומרים 'אסי, כל הכבוד שיש עוד זווית בתיאטרון למספר כל כך גדול של אנשים שכן רוצים לראות ולשמוע, וזה מעניין אותם'". גם בביתו היוזמה הרימה גבה: "אבא שלי אמר לי 'חשבתי שאתה שמאלני'".
איזה שחקן ראוי מבחינתך להיכנס לדמות?
"יש כמה שמות שעוברים לי בראש. אני אשמור בינתיים לעצמי. זה צריך להיות שחקן תיאטרון רציני, מישהו שיצליח להעביר לקהל את ביבי לטוב ולרע".
ההצגה עוד לא נכתבה, אך אסי מדגיש כי אין בכוונתו להכתיב לצופים עמדה פוליטית. "אני לא חלק מהסיפור, אני בסך הכול רוצה להעמיד את הבמה ושהקהל ישפוט", אמר. לדבריו, ההפקה כבר בחנה את ההיתכנות המשפטית של העלאת ההצגה, ובכוונתו להתקדם עם הפרויקט כל עוד לא תעמוד בפניו מניעה. "אנחנו מפיקים בעשרות מיליוני שקלים בשנה", הוסיף. "אם לא יהיה משהו שימנע מאיתנו משפטית לפעול, אנחנו נקיים אותה".
