N12
פרסומת

איומים, "נקמה" וצו הרחקה: הקרב סביב המורשת של דולי פרטון

פחות מחודש לאחר מותה של אגדת הקאנטרי, הסכסוך בין מנהליה לבין אחיינה בריאן סיבר עולה מדרגה. סיבר, ששימש במשך יותר מ-20 שנה כראש מערך האבטחה שלה ואף היה זה שהודיע לעולם על מותה, פוטר מתפקידו - וכעת מואשם באיומים ובהפחדה: "כולם צריכים לדאוג ממה שאני עלול לעשות". בית המשפט הוציא נגדו צו הרחקה זמני; סיבר לא חוזר בו: "אני איש אבטחה ואני רוצח"

נועם כהן
פורסם:
דולי פרטון
דולי פרטון | צילום: AP
הקישור הועתק

בית המשפט במחוז דייווידסון שבנאשוויל, טנסי, הוציא אתמול (שלישי) צו הרחקה זמני נגד בריאן סיבר, אחיינה של דולי פרטון ומי ששימש במשך יותר מ-20 שנה כראש מערך האבטחה שלה, בעקבות טענות כי איים על מנהלה הוותיק של הזמרת ועל גורמים נוספים הקשורים לעסקיה. הצו מגיע פחות מחודש לאחר מותה של פרטון, ובעיצומו של מאבק חריף בין סיבר לבין האנשים שמנהלים כיום את עסקיה ומורשתה.

לפי התביעה, ברקע לאיומים עומד גם סכסוך כספי. מנהליה של פרטון טוענים כי סיבר החל להציב דרישות כספיות כבר בשבועות שקדמו למותה, וכי ניסה לכפות עליהם להיענות להן באמצעות איומים. באחת ההודעות שיוחסו לו כתב: "הכסף שלה כדאי שיהיה גדול יותר ממה שאני יכול להרוויח במקום אחר, אחרת אני אדפוק את כולם". בהודעה אחרת איים לכאורה להקים פודקאסט שיוקדש לפגיעה בשותפויות המסחריות של פרטון, והוסיף: "או שפשוט תשלמו לי".

במסמכים שהוגשו לבית המשפט נטען כי סיבר ניהל "קמפיין של איומים, הפחדה וכפייה" עוד בשבועות שקדמו למותה של דודתו. "כל מה שאני עושה זה מלחמה", כתב לפי התביעה באחת ההודעות, והוסיף: "כולם צריכים לדאוג ממה שאני עלול לעשות". בהודעה אחרת איים לכאורה "להרוס את כל המותג", ובתכתובת עם אחד מעורכי דינה של פרטון כתב: "אני לא איש בידור. אני רוצח".

עוד נטען כי סיבר נהג להזכיר את עברו כקבלן צבאי ואת הגישה שלו לנשק. באחת ההודעות שהוצגו בבית המשפט הוא תיאר את עצמו כ"סוחר נשק בין-לאומי ושכיר חרב", ובאחרת כתב כי יהפוך ל"יד הנקמה" של משפחתו. לטענת החברה שמנהלת את עסקיה של פרטון, התנהגותו הובילה עובדים לחשוש לשלומם, וחלקם אף עזבו את תפקידיהם.

פרסומת

סיבר אינו מכחיש שאמר לפחות חלק מהדברים, אך טוען כי הם הוצאו מהקשרם וכי לא מדובר באיומים. "אני חייל וקבלן צבאי במקצועי, ואני אכן מבצע עסקאות נשק עבור ממשלות זרות. אני איש אבטחה ואני רוצח", אמר ל-TMZ. "עם זאת, שום דבר בתביעה הזאת לא היה איום, ועל רוב הדברים שאמרתי אני עומד". לדבריו, חלק מההתכתבויות היו בין "שני בחורים שמדברים מתוך זעם ובוכים יחד בטלפון בזמן שאנחנו מתאבלים".

דולי פרטון
דולי פרטון | צילום: AP

המאבק המשפטי מגיע ימים ספורים לאחר שסיבר וחברות האבטחה שבבעלותו פוטרו מכל תפקידיהם בנכסיה של פרטון. לפי הדיווחים, נאסר עליהם להיכנס לביתה, למוזיאון ולנכסים נוספים וצוותי אבטחה אחרים הוצבו במקומם. סיבר טען כי ההחלטה התקבלה ללא הסבר והאשים את מנהלה הוותיק של פרטון, דני נוזל, ואת הגורמים שמנהלים את ענייניה בהתנהלות בחוסר תום לב ובניסיון להרוויח ממורשתה.

פרסומת

"אנחנו מסרבים להיות מאוימים בידי מי שלדעתנו פועלים בחוסר תום לב ומתוך כוונה להרוויח מחייה של מי שנתנה כל כך הרבה", מסר סיבר לאחר פיטוריו. לדבריו, הוא ואנשיו מנסים לקיים את רצונה האחרון של פרטון ולהגן על משפחתה ועל המורשת שהשאירה אחריה.

סיבר היה במשך שנים אחד האנשים הקרובים לפרטון. הוא בנה של אחותה קאסי ונכנס לתפקיד ראש האבטחה בעקבות אביו, לארי, שמילא אותו לפניו. פרטון אף ביקשה ממנו שנים מראש להיות האדם שיודיע לציבור על מותה. כשמתה ב-25 באוגוסט בגיל 80, היה זה סיבר שהופיע בסרטון שפורסם בחשבונותיה והודיע על מותה בשם המשפחה.

למרות פיטוריו והמאבק המשפטי, מעמדו של סיבר כמוטב בנאמנות של פרטון לא השתנה. במכתב הפיטורים שנשלח אליו הובהר כי סיום עבודתו כראש האבטחה אינו פוגע בזכויותיו בנאמנות. כך שבשלב הזה לא מדובר רק במאבק על כסף או ירושה, אלא גם בקרב על ניהול המורשת והאימפריה העסקית שהשאירה אחריה אחת הכוכבות הגדולות בתולדות מוזיקת הקאנטרי.