N12
פרסומת

אייל גולן בפסגה, פאר טסי עם שלושה להיטים: השירים ששלטו השנה ברדיו

אקו"ם חשפה את נתוני ההשמעות לשנת תשפ"ו: "מדע בדיוני" הוא השיר המושמע ביותר, נועם בתן במקום השלישי ואבי אוחיון סוגר שמונה שנים רצופות כיוצר המוביל. הפער המגדרי עדיין בולט: רק ארבע נשים נכנסו לרשימת 20 המבצעים המושמעים ביותר | כל הנתונים

נועם כהן
פורסם: | עודכן:
אייל גולן, אודיה, פאר טסי
אייל גולן, אודיה, פאר טסי | צילום: יונתן זינדל, אלוני מור, טל עבודי, פלאש 90
הקישור הועתק

אחרי שבשנה שעברה פאר טסי כבש את פסגת ההשמעות עם "מה יהיה מחר", אייל גולן תופס את מקומו. יותר מעשור לאחר פרשת "משחקי חברה", ועל אף העדויות הקשות שנחשפו במסגרתה והמחאה הציבורית שממשיכה ללוות אותו, מעמדו של גולן ברדיו לא נפגע: "מדע בדיוני" הוא השיר שהושמע הכי הרבה בתחנות הרדיו בישראל בשנת תשפ"ו - כך עולה מהנתונים שמפרסמת הבוקר (שני) אקו"ם.

את "מדע בדיוני" כתב אבי אוחיון והלחין יחד עם עידן שניאור ומתן דרור. במקום השני נמצא "עוף מוזר" של פאר טסי, ואילו נועם בתן, שסיים במקום השני באירוויזיון 2026, משלים גם כאן את השלישייה הפותחת עם "MICHELLE".

השירים הכי מושמעים בתשפ"ו

  1. "מדע בדיוני" - אייל גולן
  2. "עוף מוזר" - פאר טסי
  3. "MICHELLE" - נועם בתן
  4. "מה יהיה מחר" - פאר טסי
  5. "כולם גנבים" - אושר כהן
  6. "רוקי" - אודיה
  7. "מלכת הדור" - עומר אדם
  8. "הלוואי" - חנן בן ארי ופאר טסי
  9. "היא לא יודעת למה" - פאר טסי
  10. "כל עכבה לטובה" - בן צור

למרות שאיבד את הפסגה, פאר טסי הוא הזמר הבולט ביותר בעשירייה הראשונה. לצד "עוף מוזר", הלהיט המוביל של השנה שעברה, "מה יהיה מחר", נשאר גבוה במקום הרביעי, ו"היא לא יודעת למה" הגיע למקום התשיעי. אושר כהן סוגר את החמישייה הראשונה עם "כולם גנבים".

פרסומת

בהמשך העשירייה מדורגים "רוקי" של אודיה, "מלכת הדור" של עומר אדם, "הלוואי" של חנן בן ארי ופאר טסי, ו"כל עכבה לטובה" של בן צור.

גם מאחורי הקלעים ממשיך שם אחד לשלוט: אבי אוחיון הוא היוצר המושמע ביותר, ומוביל גם את דירוג המחברים והמלחינים - זו השנה השמינית ברציפות. צליל קליפי, שהייתה שותפה לכתיבה ולהלחנה של "MICHELLE", היא היוצרת המושמעת ביותר השנה.

פרסומת

לצד הנתונים החגיגיים, הרשימות של אקו"ם חושפות שגם השנה נוכח הפער המגדרי המתמשך ברדיו הישראלי. רק ארבע נשים נכנסו לדירוג 20 המבצעים המושמעים ביותר, ורק שניים מ-20 השירים המובילים מבוצעים בידי זמרת לבדה. הפער ניכר גם מאחורי הקלעים: בדירוג הכללי של היוצרים מופיעות שתי נשים בלבד, וברשימת 20 המעבדים המושמעים ביותר אין אף אישה. שרית חדד אומנם מובילה את דירוג הזמרות, אבל בדירוג הכללי היא ניצבת רק במקום השישי.

אייל גולן מוביל גם את דירוג הזמרים המושמעים ביותר, לפני עומר אדם. אריק איינשטיין ניצב במקום השלישי, ואחריו שלמה ארצי ופאר טסי. בקרב הזמרות שומרת שרית חדד על המקום הראשון, לפני עדן בן זקן, אודיה, אגם בוחבוט, יהודית רביץ ונועה קירל. הדירוג מבוסס על נתוני מערכת AcumOnAir, המנטרת את השידורים ב-34 תחנות רדיו ארציות ואזוריות בישראל.