N12
פרסומת

אחרי החתונה: אלי-ה כהן וזיו עבוד מוציאים ספר חדש

שורד השבי ואשתו הטרייה כתבו את "עיישה - לבנות בית יחד מתוך ההריסות", שבו הם מביאים, כל אחד מנקודת מבטו, את סיפור הזוגיות שלהם - מהשבי והמאבק לשחרורו ועד החזרה לחיים משותפים, ההתמודדות עם הטראומה ובניית הבית מחדש

גיל משעלי
פורסם:
אלי-ה כהן וזיו עבוד מתחתנים
צילום: אור גפן, יח"צ
הקישור הועתק

בסוף השבוע התקיימה החתונה המרגשת של שורד השבי אלי-ה כהן וזיו עבוד. השניים, שהכירו עוד כנערים והיו בזוגיות במשך כעשור, ריגשו מדינה שלמה כאשר עמדו תחת החופה, אחרי 505 ימים שבהם הוחזק בשבי, בזמן שהיא נלחמה לשחרורו; כעת, הם כבר מכריזים על הפרק הבא - ספר חדש שכתבו יחד, בשם "עיישה - לבנות בית יחד מתוך ההריסות".

כהן כבר הוציא בעבר את ספרו "מופוואדאת", שבו סיפר על התקופה שבה הוחזק בשבי. ב"עיישה", הוא ועבוד משתפים במסעם מהמנהרות אל החופה: מהיכרותם והזוגיות שפרחה ונקרעה מהם בבוקר הטבח, דרך 505 ימי התופת - שלו במנהרות, שלה במחאות - ועד החזרה לחיים משותפים ובניית זוגיות לאחר טראומה קיצונית. הם מספרים על הפער שנוצר בין שני אנשים שחיו חיים אחרים לחלוטין במשך תקופה ממושכת, על ההתמודדות עם טראומה, כעס, אשמה וחרדה, ועל יצירה מחודשת של אמון, קרבה ותקווה לעתיד.

"לפעמים אני חושבת שהייתי טובה יותר בלחפש את אלי-ה מאשר בלמצוא אותו", מתארת זיו בספר. "במשך 505 ימים כל החיים שלי היו מכוונים לרגע שבו הוא יחזור. הייתי בטוחה שברגע שזה יקרה הכול יסתדר מעצמו. אבל גיליתי שהחזרה שלו הייתה רק תחילתה של דרך חדשה"; אלי-ה: "הרגשתי שאני נכנס לסיפור שכבר התחיל בלעדיי. בזמן שאני נשארתי תקוע בשבעה באוקטובר, החיים שלה המשיכו. היא הכירה אנשים חדשים, יצרה קשרים, בנתה עולם שלם כדי לשרוד. הבנתי שלא חזרתי רק אל זיו. חזרתי גם אל החיים שהיא נאלצה לבנות בלעדיי. עכשיו התפקיד שלי לא היה להחזיר אותנו למה שהיינו, אלא למצוא את המקום שלי בעולם החדש שנוצר בזמן שלא הייתי בו".

"מופוואדאת", שראה אור באוגוסט 2025, זכה להצלחה רבה כשנמכר בכ-40 אלף עותקים בתוך חודשיים וקיבל את עיטור ספר הפלטינה. "למעלה מ-40 אלף עותקים של הספר שלי נמכרו בחודשיים. אני רוצה להודות לכולם על הרגע המרגש הזה. עם דמעות בעיניים כשאני כותב את זה, כי תמיד הייתה לי את התשוקה לכתוב ולהשפיע", מסר בזמנו כהן, כשקיבל את התואר המכובד. "באמת שלא היה לי פשוט להתמודד עם מה שעברתי ועוד לרדת לפרטי פרטים וכל כך בגלוי וחשוף מול מדינה שלמה ותכף עולם שלם".

פרסומת