שורה של אומנים ביטלו את השתתפותם באירוע של טראמפ, הנשיא תקף: "קיבלו 'חרדת ביצוע'"
לחץ ציבורי כבד וחשש מפוליטיזציה הובילו חמישה מתוך תשעה מוזיקאים לפרוש מסדרת המופעים הממשלתית "Freedom 250". בתגובה, תקף הנשיא דונלד טראמפ את הפורשים, כינה אותם "אומנים מדרגה שלישית" והצהיר כי הוא שוקל להחליפם בנאום מרכזי שלו, תוך שהוא מציין כי הוא מסוגל למשוך קהל רב יותר מאלביס פרסלי בשיאו


דונלד טראמפ התייחס אמש (שבת) לסערה סביב סדרת המופעים "Freedom 250", המתוכננת להתקיים בוושינגטון די.סי בחודש הבא.
בהודעה שפרסם בחשבון ה-Truth Social שלו, בעקבות גל ביטולים של מוזיקאים, האשים הנשיא: "אני מבין שאומנים מקבלים 'חרדת ביצוע' לקראת ההופעה שלהם ביום רביעי, אז אני חושב להביא את האטרקציה מספר אחת בכל העולם, האיש שמושך קהלים הרבה יותר גדולים מאלביס בשיאו, והוא עושה זאת בלי גיטרה, האיש שאוהב את המדינה שלנו יותר מכל אחד אחר, והאיש שיש האומרים שהוא הנשיא הגדול בהיסטוריה (ה-GOAT!), דונלד ג'יי טראמפ, כדי שיחליף את אותם 'אומנים' מדרגה שלישית שמקבלים שכר גבוה ויישא נאום גדול שיאחד את המדינה ויקדם אותה קדימה, כפי שעשיתי מאז שהפכתי לנשיא!"
הסערה שהובילה לתגובתו של טראמפ מתרכזת במופעים המתוכננים להתקיים בין ה-25 ביוני ל-10 ביולי. מדובר באירועי ענק המופקים על ידי עמותה שטראמפ ייסד במסגרת שותפות ציבורית-פרטית, שמטרתה הרשמית היא לציין 250 שנה להקמת ארצות הברית. למרות שחומרי ההסברה מציגים את החגיגות כאירועים ממלכתיים וא-מפלגתיים, חברי קונגרס מהמפלגה הדמוקרטית הביעו ספק רב בכך, וציינו כי הארגון הוקם כמעין חלופה פוליטית ליוזמה הרשמית והדו-מפלגתית של הקונגרס ("America 250").
אחרי ההכרזה הרשמית על רשימת המשתתפים, המוזיקאים שנכללו בליינאפ נתקלו בביקורת חריפה מצד מעריציהם, שטענו כי עצם ההשתתפות באירוע מתפרשת כהבעת תמיכה פוליטית בנשיא. בעקבות הלחץ הציבורי, חמישה מתוך תשעת האומנים שהוכרזו הודיעו על ביטול הגעתם בתוך שעות ספורות: מוריס דיי ולהקתו The Time היו הראשונים לפרוש; הראפר יאנג MC הבהיר כי הוטעה לחשוב שלא מדובר באירוע פוליטי; וברט מייקלס הדגיש כי הסכים להשתתף במקור רק כדי לקדם מודעות לחיילים משוחררים, אך בחר לפרוש לאחר שהאירוע הפך לשנוי במחלוקת.
אל הפורשים הצטרפו גם להקת הקומודורס המיתולוגית וזמרת הקאנטרי מרטינה מקברייד, שביטולה עורר תגובה זועמת מצד מקורבו של טראמפ, ריצ'רד גרנל (לשעבר יו"ר מרכז קנדי), שכינה אותה בציוץ "שמאלנית ווקית". הודעתו של טראמפ עצמו עוררה בלבול מסוים בשל אותן התייחסויות חוזרות ל"יום רביעי" שאינן תואמות את לוחות הזמנים המקוריים של המופעים המתוכננים בקיץ.
רק שני אומנים הודיעו רשמית כי בכוונתם להמשיך כמתוכנן: פבריס מורוואן (לשעבר מלהקת מילי ונילי) והראפר ונילה אייס, שהבהיר בריאיון ל-TMZ כי אינו מחזיק בעמדה פוליטית כלשהי ויופיע בכל מקום שיתבקש. במקביל, הראפר פלו ריידה טרם התייחס למחלוקת בפומבי.
