N12
פרסומת

חוויאר ברדם: שילמתי מחיר מקצועי על התמיכה שלי בפלסטינים

השחקן הספרדי זוכה האוסקר, מהקולות הפרו-פלסטיניים הבולטים בהוליווד, אמר שחווה "ענישה מקצועית" ואיבד עבודות בגלל התנגדותו למלחמות ופעולות ישראל בעזה. "שמעתי דברים כמו: 'התכוונו לפנות אליך לגבי הפרויקט הזה, אבל זה כבר לא יקרה'. המערכת הזאת מעוותת"

עמית אטיאס
פורסם: | עודכן:
חוויאר ברדם
צילום: PATRICK T. FALLON/AFP, Getty Images
הקישור הועתק

השחקן הספרדי זוכה האוסקר חוויאר ברדם, מהקולות הפרו-פלסטיניים הבולטים בהוליווד, טען בריאיון שפורסם אמש (שלישי) כי חווה "ענישה מקצועית" לאור תמיכתו הפומבית בפלסטינים.

ברדם בן ה-57, בעלה של השחקנית פנלופה קרוז, סיפר בריאיון למגזין "וראייטי" כי איבד עבודות בעקבות עמדותיו הפוליטיות. "כן, שמעתי דברים כמו: 'התכוונו לפנות אליך לגבי הפרויקט הזה, אבל זה כבר לא יקרה', או 'המותג הזה רצה שתוביל קמפיין, אבל הם לא יכולים'", אמר. "זה בסדר, אני חי בספרד. האולפנים האמריקניים הם לא המקום היחיד".

גם השחקנית סוזן סרנדון שיתפה בפברואר האחרון כי "בלתי אפשרי" עבורה למצוא תפקידים בטלוויזיה מאז שהשתתפה בעצרות פרו-פלסטיניות, שבהן אמרה בין היתר כי עכשיו יהודים "מרגישים מה זה להיות מוסלמי" בארצות הברית. בריאיון, ברדם התייחס למה שכינה "ההגליה ההוליוודית" של סרנדון, שסוכנות השחקנים שלה UTA הודיעה כי לא תייצג אותה יותר: "זה מראה עד כמה המערכת הזאת מעוותת. היא הייתה מהראשונות לדבר על זה, ואז הגיעה הענישה המקצועית".

לדבריו, "יש אנשים שישימו אותך ברשימה שחורה. אני לא יכול להגיד אם זה נכון או לא - אין לי הוכחות. אבל יש לי הוכחות לכך שאנשים חדשים מתקשרים אליך כי הם רוצים אותך בפרויקט שלהם. זה גורם לי להרגיש שהנרטיב שהם השתמשו בו כל כך הרבה זמן מתחיל להשתנות".

סוזן סרנדון
סוזן סרנדון | צילום: Reuters

ברדם חתם בספטמבר האחרון על עצומת הקולנוענים שבה הצהירו כי לא יעבדו עם מוסדות קולנוע ישראליים "שמעורבים ברצח העם". שבוע לאחר מכן, הוא עטה כאפייה לטקס פרסי האמי, ובאוסקר האחרון במרץ הגיש את פרס הסרט הבין-לאומי הטוב ביותר לצידה של פריאנקה צ'ופרה והצהיר על הבמה "לא למלחמה" וקרא "לשחרר את פלסטין" כשהוא עונד שתי סיכות: האחת שקוראת להפסיק את המלחמות, והשנייה של ארגון פרו-פלסטיני. לטענתו, הוא ציפה שדבריו יתקבלו בקריאות בוז, אך קיבל דווקא "מחיאות כפיים סוערות".

פרסומת
חוויאר ברדם, אוסקר 2026
חוויאר ברדם, אוסקר 2026 | צילום: Kevin Winter/Getty Images

לאחר הטקס, ברדם אמר באפטר פארטי של "ואניטי פייר" כי רבים מעמיתיו בהוליווד "מרגישים בנוח מדי" מכדי לדבר: "אני חושב שהם לא רוצים להרגיש לא בנוח בעצמם וזה גורם לי אי-נוחות. לי ולעוד רבים אחרים. כשאמרתי 'שחררו את פלסטין' בתוך האולם, הקהל פרץ במחיאות כפיים. אז יש תמיכה, ויש הרבה אנשים שתומכים בזה, אבל זה לא נשמע מספיק חזק. זה מה שאני מנסה לעודד - לומר לאנשים: 'חבר'ה, זה בסדר. אפשר להיות חלק מתעשיית הקולנוע וגם אזרח עם עמדה. שני הדברים יכולים להתקיים יחד'".

ברדם וסרנדון אינם היחידים שטענו כי שילמו מחיר מקצועי בעקבות תמיכתם בפלסטינים. בנובמבר 2023 פוטרה כוכבת "צעקה" החדשה, מליסה באררה, מהסרט השביעי בסדרה לאחר ששיתפה פוסט שטען כי "עזה היא מחנה ריכוז" והאשים את ישראל בהשמדת עם. חברת ההפקה Spyglass מסרה אז: "יש לנו אפס סובלנות לאנטישמיות או לגילויי הסתה לשנאה מכל סוג, כולל שימוש שקרי במונחים כמו רצח עם, טיהור אתני או עיוות השואה".

פרסומת

בריאיון ל"אינדיפנדנט" הבריטי סיפרה באררה כי התקופה שלאחר פיטוריה הייתה השנה האפלה והקשה בחייה: "היו רגעים שבהם הרגשתי שהחיים שלי נגמרו. במשך כמעט עשרה חודשים היה שקט. עדיין קיבלתי פה ושם הצעות קטנות, אני לא אשקר ואגיד שלא היה כלום, אבל המסר היה: 'כנראה שאין לה עבודה, אז היא תגיד כן לכל דבר'".