להיות סאטושי נקמוטו: גל גדות לוהקה לסרט על "ממציא הביטקוין"
לצידם של קייסי אפלק ופיט דיווידסון, השחקנית מצטלמת למותחן של הבמאי דאג לימן על האיש המסתורי שהזדהה בעבר כממציא המטבע הדיגיטלי. ב-2024 בית המשפט העליון בבריטניה אסר עליו להמשיך לטעון זאת


גל גדות לוהקה למותחן חדש של הבמאי האמריקני דאג לימן, הנושא את השם "ביטקוין". כך פורסם הלילה (בין שלישי לרביעי) באתר "דדליין".
לקראת "מארש דו פילם", שוק הסרטים של פסטיבל קאן שיתקיים בחודש הבא ומשמש כזירת מסחר בין מוכרים לקונים בתעשיית הקולנוע, מתגלים פרטים חדשים על הסרט, שמגולל סיפור אמיתי של אדם שמנסה להוכיח כי הוא ממציא הביטקוין - טענה שמעמידה את חייו בסכנה ומציתה סערה עולמית ומרדף מסוכן בין בכירי עולם הטכנולוגיה ומנהיגים בין-לאומיים, כשגורל המערכת הפיננסית העולמית תלוי על הכף. השאלה שבמרכז הסרט היא מדוע האנשים החזקים בעולם רוצים למחוק אדם אחד, ולמה הם מוכנים להשקיע מאות מיליוני דולרים כדי לעשות זאת.
קייסי אפלק יככב בסרט כמדען המחשבים קרייג רייט, ולצידו גדות בדמותה של שארלוט "לוטה" מילר, הקומיקאי פיט דיווידסון בתור משקיע בלוקצ'יין, ואיילה פישר. הצילומים החלו בסוף פברואר.

רייט, יזם אוסטרלי בשנות ה-50 לחייו, טען בעבר כי הוא לקח חלק מרכזי בצוות שהמציא את הביטקוין ושהוא האדם מאחורי הכינוי המסתורי "סאטושי נקמוטו", השם שמופיע בחתימה הדיגיטלית של המטבע הדיגיטלי. עם זאת, רבים בקהילת הקריפטו דחו את הטענות, וב-2024 קבע בית המשפט העליון בבריטניה כי רייט אינו ממצא הביטקוין ואסר עליו להמשיך לטעון זאת.
הפרויקט עורר עניין גם בשל כוונה לשלב טכנולוגיות בינה מלאכותית. לפי דיווח במגזין "וראייטי", הסרט עשוי להשתמש ב-AI כדי לשנות ביצועים והופעות של שחקנים, כאשר חלק מהצילומים יתבצעו בסביבת טכניקה של "לכידת תנועה" (Motion capture) במקום לוקיישנים פיזיים, כפי שנוהגים להשתמש בסרטי "אווטאר" לדוגמה.