אשתו של ברוס וויליס: "הוא לא יודע שהוא חולה בדמנציה"
בריאיון מספרת אמה המינג וויליס כי השחקן "לא מחבר את הנקודות" ולא יודע שהוא חולה • לדבריה, למרות הקושי והשפה שנעלמת, הוא עדיין נוכח: "זו אולי לא דומה לאופן שבו את מתחברת לאדם אהוב, אבל היא עדיין מאוד יפה ומשמעותית"


אשתו של ברוס וויליס, אמה המינג וויליס, שיתפה אתמול (רביעי) בריאיון במצבו הבריאותי וחשפה כי השחקן אינו מודע להיותו חולה דמנציה.
בשיחה עם הפודקאסט The Unexpected Journey אמרה אמה: "אני חושבת שהחולים חושבים שזה המצב הנורמלי שלהם. יש מצב נוירולוגי שמופיע עם סוגים שונים של דמנציה, שנקרא אנוסוגנוזיה, שבו המוח לא מצליח לזהות מה קורה לו. אנשים לפעמים חושבים שזו הכחשה, כאילו הם לא רוצים ללכת לרופא. ברוס אף פעם לא חיבר את הנקודות שיש לו את המחלה. אני מאוד שמחה על זה, אני שמחה שהוא לא יודע על זה".
הריאיון המלא עם אשתו של ברוס וויליס:
עוד הוסיפה על מצבו של מי שכיכב בין היתר בסרטים "מת לחיות", "ספרות זולה" ו"12 קופים": "הוא עדיין מאוד נוכח בגוף שלו... כשמישהו שואל אותי 'האם ברוס עדיין יודע מי את?', אז כן, כי הוא יודע, כי אין לו אלצהיימר, יש לו FTD (דמנציה פרונטו-טמפורלית). יש לו דרך להתחבר אליי, לילדים שלנו. זו אולי לא דומה לאופן שבו את מתחברת לאדם אהוב, אבל היא עדיין מאוד יפה ומשמעותית. זה פשוט שונה. את לומדת איך להסתגל.

ב-2022 הודיעה משפחתו של וויליס כי הוא אובחן עם אפאזיה, הפרעה שנגרמת מנזק מוחי ומשפיעה על היכולת של אדם לתקשר. שנה לאחר מכן, הודיעה המשפחה כי האבחנה השתנתה לדמנציה ובשירה ברשתות החברתיות: "למרות שזה כואב, יש הקלה בכך שסוף-סוף קיימת אבחנה ברורה". בריאיון באוגוסט האחרון לרשת ABC אמרה המינג וויליס כי "ברוס עדיין נייד. הוא נמצא במצב בריאותי כללי טוב, זה פשוט המוח שלו שכושל. השפה נעלמת. למדנו להסתגל".
